Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Πώς θα προστατεύσω το μωρό από τον καύσωνα;

Πώς θα προστατεύσω το μωρό από τον καύσωνα;

heat-rash-baby-neck-i0H εβδομάδα που διανύουμε αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως καυτή καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η θερμοκρασία θα πάρει την ανιούσα και ο καύσωνας βρίσκεται προ των πυλών. Τι πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε ούτως ώστε να προστέψουμε τα μωρά μας από τις βλαβερές συνέπειες της ζέστης;

* Ανοίγουμε το κλιματιστικό στους 24 έως 26 βαθμούς. Ιδανικά βέβαια συστήνεται η χρήση ανεμιστήρα δαπέδου ή οροφής.

* Ντύνουμε το μωρό με ανοιχτόχρωμα και ελαφριά ρούχα, προσέχοντας να καλύπτουν την περισσότερη επιφάνεια δέρματος ενώ όσα σημεία μένουν ακάλυπτα θα πρέπει να έχουν αλειφθεί με αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας SPF 50. To καπέλο είναι απαραίτητο.

*Εάν η πρόσβαση στη θάλασσα δεν έιναι εφικτή μπορείτε να μεταμορφώσετε τη βεράντα ή το μπαλκόνι του σπιτιού σας σε μια μικρή όαση δροσιάς. Προμηθευτείτε μια φουσκωτή πισίνα έχοντας ελέγξει ότι πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας.  Εν συνεχεία γεμίστε τη με λίγο νερό και βάλτε το μωρό πάντα με προσοχή να πλατσουρίσει.

*Εάν πρόκειται να πάτε κάποια βόλτα, αποφύγετε να βάλετε το παιδί στο μάρσιππο καθώς θα ζεσταθεί υπερβολικά και θα γκρινιάζει.  Προτιμήστε  τους υφασμάτινους μάρσιπους, ή την αγκαλιά σας.

*Μέσα στο αυτοκίνητο πριν μπείτε, ανοίξτε τα παράθυρα και το κλιματιστικό, για να αεριστεί και να γίνει δροσερός ο χώρος. Στο καθισματάκι του παιδιού, βάλτε ένα σεντόνι, πριν τοποθετήσετε το μωρό σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter