Πότε θα γίνει η γιορτή της 25ης στα σχολεία – Πόση ώρα θα διαρκέσει

Πότε θα γίνει η γιορτή της 25ης στα σχολεία - Πόση ώρα θα διαρκέσει

Η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου είναι τη Δευτέρα και οι μαθητές ετοιμάζονται για ένα ακόμα τριήμερο. Ας δούμε, όμως πότε θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για τη διπλή γιορτή.

Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία της χώρας οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, αλλά και για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών.

Όσον αφορά στην εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων, τη σύνθεση τμημάτων, τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών στις εορταστικές εκδηλώσεις (Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρελάσεις κ.α.), θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες από τις οικείες δημοτικές αρχές.

Στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

α. Γίνονται εκδηλώσεις, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 6 του άρθρου 3 του ΠΔ 79/2017(Α ́109), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (Α’ 142).

β. Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους/τις άλλους/ες μαθητές/τριες.

γ. Με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας/Προϊσταμένου/ης και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών από το σχολείο.

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Ποιήματα που έγιναν τραγούδια κι αγάπησαν μικροί και μεγάλοι

Κύκλωμα μαστροπείας: Με βαρύ ποινικό παρελθόν και ιστορικό σε υποθέσεις μαστροπείας, χρήσης ναρκωτικών και ενδοικογενειακής βίας