Πραγματικοί ήρωες: Ζευγάρι όρμησε σε βρεφονηπιακό σταθμό που είχε πάρει φωτιά και έσωσε 20 μωρά

Πραγματικοί ήρωες: Ζευγάρι όρμησε σε βρεφονηπιακό σταθμό που είχε πάρει φωτιά και έσωσε τουλάχιστον 20 μωρά

Ένα ζευγάρι Αμερικανών χαιρετίζονται ως ήρωες αφού έσωσαν μωρά από φλεγόμενο νηπιαγωγείο στην Ισπανία. H Doran Smith και ο David Squillante χρειάστηκε να περιμένουν πάνω από δύο χρόνια για να πάνε το μήνα του μέλιτός τους στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19.

Δεν θα περίμεναν, όμως, ποτέ, ότι κατά την βόλτα τους σε ένα γραφικό πάρκο της Βαρκελώνης θα βίωναν μια τέτοιοα περιπέτεια. Παιρνώντας μπροστά από Νηπιαγωγείο η Smith είπε ότι παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά: Οι γυναίκες έτρεχαν έξω από αυτό και έβγαιναν στο δρόμο, πανικόβλητες.

«Είδα μια φλόγα να βγαίνει δίπλα από την πόρτα από την οποία είχαν βγει αυτές οι γυναίκες», είπε η Σμιθ στη δημοσιογράφο του τοπικού ειδησεογραφικού σταθμού. «Είπα ‘Θεέ μου, έχει πάρει φωτιά’».

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από την ίδια τη Smith τη στιγμή της διάσωσης

Ο Squillante λέει ότι εκείνη τη στιγμή «το ένστικτο κυριάρχησε»! Ο νέος άντρας έτρεξε στο κτίριο χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι έτρεχε σε ένα νηπιαγωγείο γεμάτο με μωρά που κοιμούνταν.

«Βρέθηκα να κοιτάζω 15-20 μωρά να κοιμούνται και αμέσως τα έβαλα όλα στη σειρά», είπε ο Squillante στον Benoit. «Αρχίσαμε να τα αρπάζουμε και να τα βάζουμε στις κούνιες».

Ο Squillante είπε ότι κανείς μέσα στο νηπιαγωγείο δεν μιλούσε αγγλικά.

Το ζευγάρι – μαζί με άλλους καλούς Σαμαρείτες που έσπευσαν για να σώσουν τα μωρά – εργάστηκαν γρήγορα για να τα απομακρύνουν όλα από το νηπιαγωγείο, καθώς το δωμάτιο γέμιζε καπνό.

«Απλώς παίρναμε κούνιες με λίγα παιδιά μέσα και τις πηγαίναμε απέναντι στο λόμπι του γυμνασίου», εξήγησε η Smith. Ο Squillante εκτιμά ότι η όλη δοκιμασία διήρκεσε περίπου 10 λεπτά, αν και οι ηρωικές προσπάθειές τους έμοιαζαν σαν να κράτησαν «μια στιγμή».

Μόλις οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Βαρκελώνης έφτασαν στο σημείο και η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο, το ζευγάρι είπε ότι συνέχισε τη βόλτα του προς το πάρκο όπως είχε προγραμματιστεί, «σαν να ήταν μια κανονική μέρα».

Κι όμως, δεν ήταν μια κανονική μέρα. Και τώρα το ζευγάρι έχει μια μοναδική, ηρωική ιστορία μήνα του μέλιτος να διηγείται για τα επόμενα χρόνια.

πηγή: Today.com

Διαβάστε ακόμα:

Τα αγαπημένα «Λάχανα και Χάχανα» αποκτούν δική τους εκπομπή στην ΕΡΤ2

“Ο Δ. Αθηναίων λαμβάνει δεκάδες καταγγελίες για παιδιά που χρειάζονται στήριξη” – 3 επώνυμοι εμπλέκονται με την 12χρονη

“H Βασιλοπούλα Ροδογάλη και ο Χρουσαητός Άτυς” ζωντανεύουν στη σκηνή του Πολυχώρου Πόλις (από 16/10)