Προφυλακτικά διαθέσιμα στα σχολεία για μαθητές Γυμνασίου; Το είδαμε κι αυτό!

Προφυλακτικά διαθέσιμα στα σχολεία για μαθητές Γυμνασίου; Το είδαμε κι αυτό!

Ένα νέο πρόγραμμα εφαρμόζεται στο εξής στα Γυμνάσια και Λύκεια της Πολιτείας του Βερμόντ, το οποίο λαμβάνει υπ’όψιν την σεξουαλική υγεία των μαθητών. Συγκεκριμένα, η Πολιτεία απαιτεί από όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να παρέχουν στους μαθητές προφυλακτικά.

Οι κρατικοί εκπρόσωποι αναφέρουν, ότι μπορεί να είναι άβολο για τους μαθητές να κουβεντιάζουν για ζητήματα σεξουαλικής εκπαίδευσης, χρειάζεται όμως να είναι ουσιαστικά ενημερωμένοι για την ασφάλειά τους. Ειδικά σε μία εποχή με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες μαστίζουν τους έφηβους. Για να αποφευχθούν όλα αυτά, απαιτείται εκπαίδευση και πρόσβαση σε μέσα αντισύλληψης.

Έτσι, το Βερμόντ, αφού ψήφισε την πρόταση τον περασμένο Ιούλιο, ζητά τώρα όλοι οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να έχουν δωρεάν πρόσβαση στα προφυλακτικά. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως αυτό θα έπρεπε να εφαρμοστεί παντού.

Πώς θα παρέχονται τα δωρεάν προφυλακτικά στους μαθητές

Το νέο αυτό πρόγραμμα απαιτεί από τους σχολικούς νοσηλευτές να διανείμουν οι ίδιοι τα προφυλακτικά στους μαθητές. Τα δε προφυλακτικά, αποτελούν δωρεά του Οργανισμού Planned Parenthood of Northern New England. Στόχος, να αποφευχθούν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος, τα προφυλακτικά θα πρέπει να είναι διαθέσιμα σε όλους τους μαθητές. Μπορεί να τοποθετηθούν σε σημεία στο σχολείο, τα οποία είναι ασφαλή και εύκολα προσβάσιμα. Πρέπει, όμως, να παρέχουν και διακριτικότητα στους μαθητές, ώστε να νιώθουν άνετα κάθε φορά που θέλουν να πάνε να πάρουν.

Επιπλέον, το πρόγραμμα αυτό δίνει την ευκαιρία στους γονείς να μιλήσουν στα έφηβα παιδιά τους για τη σεξουαλική επαφή και την αντισύλληψη, θυμίζοντάς τους, ότι το σχολείο μπορεί να τους παρέχει ένα μέσο αντισύλληψης, χωρίς να τα εκθέσει.

Οι ειδικοί πιστεύουν, ότι το μέτρο αυτό θα μειώσει τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες στην εφηβεία. Μελέτες έχουν δείξει, ότι σε όποια σχολεία υπάρχει δωρεάν διαθεσιμότητα προφυλακτικών, αυτά χρησιμοποιούνται από τους μαθητές.

Πηγή: Moms.com

Διαβάστε ακόμα:

Είσοδος στο σχολείο: Τι θα ισχύει από δω και στο εξής για τους ανεμβολίαστους γονείς

Ασέλγεια 4χρονης στα Τρίκαλα: Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο πατέρας της

Ασέλγεια 4χρονης στα Τρίκαλα: Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο πατέρας της