Πρόσκοποι, η εναλλακτική δραστηριότητα για παιδιά – Σαββατοκύριακο γνωριμίας σε ολόκληρη την Ελλάδα (19-20/10)

Οι Πρόσκοποι, η μεγαλύτερη εθελοντική, παιδαγωγική κίνηση για νέους στην Ελλάδα, το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου  σε συγκεκριμένες ώρες, τα δεκάδες Προσκοπικά Συστήματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας θα σας υποδεχτούν για να γνωρίσετε το έργο και τις αξίες της Προσκοπικής Κίνησης, να παίξετε προσκοπικά παιχνίδια, να σας λυθούν όλες οι απορίες και να μάθετε γιατί να κάνετε το παιδί σας Πρόσκοπο.

«Γνωρίστε τους Προσκόπους της Γειτονιάς σας» (Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου)

Όσοι γονείς θέλετε να δώσετε στα παιδιά σας την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μαγεία που κρύβει ο Προσκοπισμός, δεν έχετε παρά να αναζητήσετε ένα από τα 300 Προσκοπικά Συστήματα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και να δώσετε το παρών στo πανελλήνιο Open Day «Γνωρίστε τους Προσκόπους της Γειτονιάς σας» που διοργανώνει η Προσκοπική Κίνηση το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου σε 300 γειτονιές της χώρας.

Μπορείτε να αναζητήσετε το Προσκοπικό Σύστημα της περιοχής σας πατώντας εδώ η μπαίνοντας στο www.gineproskopos.gr όπου θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας του τοπικού υπεύθυνου, ο οποίος θα σας ενημερώσει για όλες τις λεπτομέρειες της δράσης (ώρες πραγματοποίησης, πρόγραμμα κ.λπ.)

7 λόγοι για να γίνει το παιδί σου Πρόσκοπος

 1. Το παιδί Πρόσκοπος αναλαμβάνει ρόλους, αναπτύσσει το αίσθημα της συμμετοχής και της υπευθυνότητας.
 2. Δημιουργεί παρέες, κοινωνικοποιείται, μαθαίνει να μοιράζεται, να φροντίζει τον εαυτό του, την ομάδα και την κοινωνία.
 3. Μαθαίνει να στηρίζεται στις δυνατότητές του, ενώ επιδιώκει συνεχή προσωπική και ομαδική βελτίωση αναπτύσωντας δεξιότητες για μία ζωή.
 4. Αναπτύσσει το αίσθημα της ευγένειας, του σεβασμού, της ειλικρίνειας, της δικαιοσύνης, της αγάπης για τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.
 5. Μέσα από το βιωματικό παιχνίδι (κυρίως στις εκδρομές στη φύση) και το σύστημα διαπαιδαγώγησης του Προσκοπισμού, όπου εφαρμόζεται η μάθηση στην πράξη, δημιουργούνται όλες οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε το παιδί να σκεφτεί, να στηριχτεί στις δυνατότητές του, να βελτιώσει υπάρχουσες ικανότητες και να αποκτήσει νέες δεξιότητες.
 6. Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, εδώ και 110 χρόνια, εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!
 7. Μαθαίνει να αγαπάει τη φύση και το περιβάλλον

Η μεγάλη οικογένεια των Προσκόπων ανοίγει την αγκαλιά της σε νέα μέλη

Ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν τα παιδιά υπάρχουν προσαρμοσμένες δραστηριότητες, οι οποίες τους επιτρέπουν να συλλέξουν νέες γνώσεις, να βελτιώσουν υπάρχουσες ικανότητες και να ανακαλύψουν νέες δεξιότητες.

 • Τα Λυκόπουλα (7-11 ετών) μέσα από το παιχνίδι και τις ελκυστικές για την ηλικία τους δραστηριότητες, ανακαλύπτουν τη μαγεία του φυσικού περιβάλλοντος και κατανοούν την κρίσιμη αναγκαιότητα της προστασίας του.
 • Οι Πρόσκοποι (11-15 ετών) δρώντας συλλογικά και ατομικά, έχουν την ευκαιρία να ερευνήσουν τη φύση και τις σημερινές προκλήσεις και να βρουν λύσεις για την άμβλυνση της σημερινής περιβαλλοντικής κρίσης.
 • Η παρέα των Ανιχνευτών (15-18 ετών), σχεδιάζει συλλογικά τις παρεμβάσεις της, τις οποίες και υλοποιεί σε όλη την Ελλάδα.
 • Τα μέλη του Προσκοπικού Δικτύου (18-26 ετών), συμμετέχουν ενεργά και ηγούνται – σε τοπικό και εθνικό επίπεδο – ευρύτερων κοινωνικών πρωτοβουλιών, με στόχο πάντα τη διάχυση του μηνύματος ότι «το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων».

Πληροφορίες για το Open Day: Μαρία Μπενά (2169007246, 6936117149, info@sep.org.gr)