Μην τις χάσετε! Προτάσεις ψυχαγωγίας με τα παιδιά σας αυτό το Σαββατοκύριακο (30/9-1/10)

Το Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών κι εσείς αναζητάτε πρωτότυπους τρόπους για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας;  Οι προτάσεις του Infokids.gr για το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου- 1η Οκτωβρίου ποικίλουν και ικανοποιούν τα ενδιαφέροντα όλων των παιδιών.

Park Your Cinema Kids στο ΚΠΙΣΝ

«Οι Aπίθανοι» είναι τα μέλη μιας οικογένειας με υπερφυσικές ικανότητες, που στο παρελθόν πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για το καλό του κοινωνικού συνόλου, ενώ πλέον βρίσκονται στην αφάνεια. Μέχρι που εμφανίζεται ένας κακός υπερήρωας που ζητά εκδίκηση…Αν τα παιδιά σας λατρεύουν το κινηματογράφο τότε αξίζει να επισκεφθείτε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να παρακολουθήσετε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 20:30 την παιδική κινηματογραφική ταινία «Οι Aπίθανοι». 

Η υπόθεση της ταινίας:

Ο Κύριος Απίθανος, γνωστός ως σούπερ ήρωας, η γυναίκα του Έλεν , η περίφημη γυναίκα-λάστιχο, και τα τρία παιδιά τους Βάϊολετ, Ντας και Τζακ-Τζακ, αναγκάζονται από το Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων να ζήσουν μια ήρεμη ζωή, κρύβοντας τις εξαιρετικές τους ικανότητες. Όμως ο κύριος Απίθανος πλήττει αφόρητα ως ασφαλιστής και, αν και δεν βρίσκεται πια στην καλύτερή του φόρμα, θα αρπάξει την ευκαιρία για μια μυστικά αποστολή. Πολύ γρήγορα θα καταλάβει ότι θα χρειαστεί σούπερ δύναμη από την σούπερ οικογένεια για να σώσουν τον κόσμο από την καταστροφή.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα, κουβέρτα ή άλλο ύφασμα για το έδαφος. Σε περίπτωση ισχυρών ανέμων υπάρχει περίπτωση μη πραγματοποίησης της προβολής λόγω τεχνικών δυσκολιών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

30/09, 20.30 / ΞΕΦΩΤΟ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
21 6809 1000

Ακροάσεις για την Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου

Καλλίφωνα  παιδιά από 7 έως και 17 ετών προσκαλούνται να στελεχώσουν την Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου και να συμμετάσχουν στις ποικίλες εμφανίσεις της σε σημαντικά δρώμενα της καλλιτεχνικής ζωής της χώρας μας.

Οι ακροάσεις  θα γίνουν ημέρα Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου καθώς και στις    7 & 14 Οκτωβρίου 2017, ώρα 10.30 το πρωί, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18, Πλ. Βάθη)Τα μαθήματα της Παιδικής Χορωδίας  θα γίνονται  κάθε Σάββατο, 11.30 -13.30 (μόνη υποχρέωση η εγγραφή). Η Παιδική Χορωδία λειτουργεί υπό τη  διεύθυνση –διδασκαλία της έμπειρης μουσικοπαιδαγωγού Ελπίδας Παουλίνο. Ιδρύθηκε το 1995 και φιλοξενεί παιδιά από την Αθήνα και την περιφέρεια. Περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό της έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών διαφόρων εποχών και συμμετέχει  σε αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις  που διοργανώνουν  διάφοροι φορείς.

Συγκεκριμένα η Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου  μέσα στο 2016 συμμετείχε στη μεγάλη συναυλία   «100 κιθάρες –Βαγγέλης Μπουντούνης » τον Σεπτέμβριο,  στο Ηρώδειο. Έλαβε μέρος στην πανηγυρική συναυλία  «90 Χρόνια Εθνικό Ωδείο» τον Νοέμβριο,  στο Μουσείο Μπενάκη καθώς και στο Αφιέρωμα για τον Mozart με τη Μάγδα Μαυρογιάννη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον Δεκέμβριο.  

Η συμμετοχή στην Παιδική Χορωδία είναι δωρεάν

Εθνικό Ωδείο 

Μαίζωνος 8 & Μάγερ 18, Αθήνα

210 5233175

«Στο Παλάτι του Θυμού!»: Η νέα έκθεση του Μουσείου Συναισθημάτων

Το Μουσείο Συναισθημάτων το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πόρτες του στη νέα διαδραστική έκθεση: «Στο Παλάτι του Θυμού!». Ο σκοπός της έκθεσης είναι να προσφέρει ερεθίσματα στα παιδιά, στους εφήβους και στους ενήλικες που τα περιβάλλουν, μέσα από την αλληλεπίδραση με τα διαδραστικά εκθέματα παιχνίδια

  • να επεξεργαστούν
  • να εξερευνήσουν
  • να γνωρίσουν καλύτερα το συναίσθημα του θυμού και
  • να ανακαλύψουν δημιουργικούς τρόπους για να αντιμετωπίζουν τη ζωτική του ενέργεια.

Ημερομηνίες για το κοινό: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 1 Οκτωβρίου

Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 15 χρονών

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10π.μ. έως 1μ.μ.

Είσοδος στην έκθεση: 4 ευρώ

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας
Καρατζά 7, 11741 Φιλοπάππου
210 9218329

Αφήγηση παραμυθιού στον ΙΑΝΟ

Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Κέλλυ Σταμουλάκη και ο ΙΑΝΟS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου με CD, Το Χρυσό Αρισμαρί, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 13:00. 

Η συγγραφέας, οι ερμηνευτές των τραγουδιών και οι ηθοποιοί θα σας μεταφέρουν, παρέα με τις νότες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, σε μία ιστορία για την ανιδιοτελή αγάπη, τη χωρίς ανταλλάγματα προσφορά και τη φιλία. Ένα ταξίδι από το «Εγώ» στο «Εμείς».

Παίζουν και τραγουδούν: Τάσος Χαλκιάς, Ελευθερία Ρήγου, Ευτυχία Φαναριώτη, Ορέστης Τρίκας, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Παύλος Εμμανουηλίδης, Έλενα Δελακούρα, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Έλενα Παπαδημητρίου, Έφη Κιούκη, Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιώργος Σαμαράς, Ευγενία Μανούσου, Άννα Τσάφα.

Αφηγείται η Κέλλυ Σταμουλάκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένα ταξίδι από το «Εγώ» στο «Εμείς». Ένα έργο για την ανιδιοτελή αγάπη, τη χωρίς ανταλλάγματα προσφορά και τη φιλία «Το Χρυσό Αρισμαρί» είναι ένα σπάνιο και μοναδικό βότανο με θεραπευτικές ιδιότητες. Ο Πετρής οπλισμένος με ανδρεία και θέληση ξεκινά να το ανακαλύψει για να θεραπεύσει τον πατέρα του. Παραμερίζει τους τεράστιους κινδύνους του ταξιδιού του και βρίσκεται μέσα σε μια λυτρωτική περιπέτεια αυτογνωσίας. Στο ταξίδι αυτό δεν είναι μόνος. Έχει συμπαραστάτη τον καλύτερό του φίλο και μαζί  ζούνε τις πιο απίθανες περιπέτειες και έντονες δοκιμασίες μέχρι τον τελικό τους προορισμό, που δεν είναι άλλος από το Αθάνατο Αρισμαρί.

Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Αφήγηση:  Κέλλυ Σταμουλάκη

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 4 ετών και άνω

ΙΑΝΟΣ
Σταδίου 24, Αθήνα

Εργαστήρι για παιδιά Δημοτικού στον Ελληνικό Κόσμο

Αρκούν ένα φτυάρι, μυστρί, πινέλα, καπέλο και καλή διάθεση, ώστε σαν μικροί αρχαιολόγοι να βρούμε τα “μυστικά” που κρύβουν τα σκάμματα του Ελληνικού Κόσμου. Το εργαστήρι  “Σκάψε, σκάψε, κάτι θα βρεις!” που διεξάγεται την Κυριακή 1η Οκτωβρίου στις 10:30 και στις 12:30 στον Ελληνικό Κόσμο απευθύνεται σε μαθητές Γ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού.

Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά

Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00
Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30

Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ

Για πληροφορίες-κρατήσεις: τηλ.: 212 254 0000

 Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος

Παιχνίδι θησαυρού στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ξεκινά τον Οκτώβριο, στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, το γνωστό από προηγούμενα χρόνια εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά.

Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, (1η Οκτωβρίου) στις 11:00, θα πραγματοποιείται το κυνήγι θησαυρού, μία δράση στην οποία έχουν συμμετάσχει ήδη περισσότερα από 2.500 παιδιά. Με διασκεδαστικό τρόπο, τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με την αστρονομία, το διάστημα και την αστροφυσική. Ειδικά για τον Οκτώβριο, το κυνήγι θησαυρού είναι αφιερωμένο στο Ηλιακό Σύστημα και στην αποστολή Cassini, που μόλις ολοκληρώθηκε.

Επιπλέον, το απόγευμα της ίδιας ημέρας (από τις 16:00 έως τις 18:00), τα παιδιά προσχολικής ηλικίας τεσσάρων έως έξι ετών θα έχουν την ευκαιρία για ένα δίωρο ταξίδι στο διάστημα. Σε κάθε στάση θα μαθαίνουν κάτι καινούριο και θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τις δικές τους αστρονομικές κατασκευές.

Ακόμη, κάθε Σάββατο πρωί (από τις 10:30 έως τις 12:30) τα παιδιά θα μεταμορφώνονται σε μικρούς επιστήμονες εν δράσει. Μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης, οι μικροί μαθητές θα εξοικειώνονται με την αστροφυσική και την αστρονομία μέσα από πειράματα, κατασκευές, ομιλίες και διαδραστικά παιχνίδια. Η θεματολογία θα είναι διαφορετική κάθε Σάββατο και θα ακολουθεί έναν κύκλο τεσσάρων εβδομάδων.

Για περισσότερες πληροφορίες στο www.noa.gr, κράτηση θέσεων στα τηλ: 2103490112 – 2103490055 και στο e-mail: drasi.noa@gmail.com

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Θησείο