Χανιά: Πανικός σε νηπιαγωγείο όταν παιδί τρυπήθηκε από βελόνα σύριγγας

Η κοινωνία των Χανίων τις τελευταίες ώρες είναι ιδαιτέρως αναστατωμένη στο άκουσμα της είδησης ότι ένα μικρό παιδί τρυπήθηκε άγνωστο πώς από βελόνα σύριγγας κατά τη διάρκεια που βρισκόταν στο νηπιαγωγείο που φοιτά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι τη στιγμή που τα παιδάκια αποχωρούσαν από το Νηπιαγωγείο. Σύμφωνα με το parakritika.gr η νηπιαγωγός ενημέρωσε τους γονείς του παιδιού αλλά και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, η οποία τωρα διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε η βελόνα στο σχολείο.

Όπως διευκρινίστηκε δεν επρόκειτο για σύριγγα χρησιμοποιημένη αλλά για βελόνα που βρέθηκε υπό αδιευκρίνιστες αιτίες εντός του χώρου του νηπιαγωγείου.

Το παιδί μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Χανίων όπου εξετάστηκε από γιατρούς και δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα, ενώ στους γονείς του δόθηκαν οδηγίες για την προληπτική παρακολούθησή του.

Σε δηλώσεις για το συμβάν ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανώλης Μηλιαράκης ο οποίος τόνισε: «Οι νηπιαγωγοί εντόπισαν μια αμυχή στο δάκτυλο του παιδιού λίγο πριν τη λήξη του ωραρίου και ενημέρωσαν τη μητέρα του. Στη συνέχεια βρήκαν μια σπασμένη βελόνα από την οποία προήλθε η αμυχή. Προφανώς η βελόνα μεταφέρθηκε από κάποιο από τα παιδιά αφού το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο βρίσκεται σε προστατευόμενο χώρο όπου δεν υπάρχει πρόσβαση από έξω».