«Ο Θεός δεν κάνει λάθη»: Η απίστευτη δικαιολογία γονέων που άφησαν το μωρό να πεθάνει από ίκτερο, αρνούμενοι ιατρική βοήθεια

Μια απίστευτη υπόθεση με πρωταγωνιστές δύο -όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ασυνείδητους- γονείς είδε το φως της δημοσιότητας εδώ και λίγες ώρες προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Η Rachel Joy Piland, 30 ετών, και ο σύζυγός της Joshua Barry Piland, 36 ετών αρνήθηκαν να παράσχουν ιατρική βοήθεια στο νεογέννητο παιδί τους λέγοντας στην μαία πως «ο Θεός δεν κάνει λάθη». Aποτέλεσμα ήταν η νεογέννητη Piland να αντέξει μόλις τρεις ημέρες.

Η διάγνωση ίκτερου που κατέληξε σε τραγωδία

Το ζευγάρι από το Λάνσινγκ του Μίσιγκαν κατηγορούνται πλέον για δολοφονία από αμέλεια. Η μικρή γεννήθηκε στο σπίτι της οικογένειας, τον περασμένο Φεβρουάριο. Μια μαία και δύο νοσοκόμες βοήθησαν την γέννα και περιέγραψαν το μωρό ως απόλυτα υγιές αρχικά. Όταν όμως επέστρεψε η μαία να δει το νεογέννητο, αυτό είχε παρουσιάσει ίκτερο, κάτι που θεωρείται πολύ συνηθισμένο στα βρέφη και εμφανίζεται σε περισσότερα από τα μισά, την πρώτη εβδομάδα της ζωής τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτείται θεραπεία, όμως σε κάποιες λίγες περιπτώσεις, ο ίκτερος μπορεί να επιφέρει εγκεφαλικές βλάβες.

Η μαία προειδοποίησε τους γονείς ότι θα έπρεπε να μεταφέρουν το νεογέννητο στο νοσοκομείο το συντομότερο δυνατόν. Ο ντετέκτιβ Peter Scaccia από την αστυνομία δήλωσε: «Η Rachel αρνήθηκε να λάβει οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια για την Άμπιγκέιλ, δηλώνοντας πως “ο Θεός δεν κάνει λάθη”».

Την επόμενη ημέρα το παιδί δεν έτρωγε σωστά και έβηχε αίμα. Η μητέρα τοποθέτησε το παιδί «δίπλα σε ένα παράθυρο, φορώντας του μόνο μια πάνα και χρησιμοποιούσε ένα πιστολάκι για τα μαλλιά για να το κρατάει ζεστό»– σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει ο αστυνομικός στην τοπική εφημερίδα Lansing State Journal – χρησιμοποίησε ένα σεσουάρ μαλλιών για να το κρατήσει ζεστό.

Στη συνέχεια το μωρό άρχισε βγάζει αίμα από τη μύτη, δεν μπορούσε να τραφεί και ανέπνεε με δυσκολία. Η μητέρα της, Ρεμπέκα Κερ ήθελε να καλέσει βοήθεια αλλά η κόρη της δεν το επέτρεψε. Λίγες ώρες αργότερα το νεογέννητο είχε ξεψυχήσει.

Μάλιστα ο αστυνομικός ανέφερε πως ο πατέρας του μωρού, δεν ήθελε να κάνει τεχνητή αναπνοή στο παιδί γιατί δεν ήξερε ποια είναι η σωστή διαδικασία για μωρά. Όσο προσπαθούσε, η μητέρα προσευχόταν ενώ στη συνέχεια «τηλεφώνησαν σε φίλους με τους οποίους εκκλησιάζονται μαζί και τους ζήτησαν να πάνε στο σπίτι τους για να προσευχηθούν. Αλλά ποτέ δεν κάλεσαν την αστυνομία», εξήγησε μιλώντας ο αστυνομικός.

Αυτός που τελικά ενημέρωσε τις αρχές ήταν ο αδελφός της Ρέιτσελ ο οποίος μάλιστα επικοινώνησε μαζί τους από την Καλιφόρνια όπου βρισκόταν και είχε μάθει για τον θάνατο της μικρής ανιψιάς του. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι βρήκαν το νεκρό μωρό και από πάνω του πιστούς που προσεύχονταν.

Η ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαιώνει πως η νεογέννητο Άμπιγκεϊλ πέθανε από επιπλοκές που σχετίζονται με τον ίκτερο.

Τώρα, σχεδόν οκτώ μήνες μετά τον θάνατο του μωρού τους ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι πριν μερικές ημέρες μετά την κατάθεση εγγυητικής επιστολής 75.000 δολαρίων ενώ η δίκη έχει οριστεί για τις 5 Οκτωβρίου. Το ζευγάρι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών.