Πρόταση βόμβα να παραταθούν οι διακοπές των Χριστουγέννων για τους μαθητές – Τι θα γίνει με τα κρούσματα στις τάξεις

Πρόταση - βόμβα να παραταθούν οι διακοπές των Χριστουγέννων - Μεγάλη η διασπορά σε παιδιά

“Βράζει” η χώρα μας από τα κρούσματα με την μετάλλαξη Όμικρον να δείχνει την παρουσία της.  Το μεταλλαγμένο στέλεχος δείχνει πως εξαπλώνεται με πάρα πολύ γρήγορο ρυθμό με τους ειδικούς να διαβλέπουν ότι τις επόμενες μέρες θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα.

Πρόταση Τζανάκη: Να παραταθούν οι σχολικές διακοπές

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, σε δηλώσεις του έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για μεγάλη έκρηξη διασποράς του κορωνοϊού τις αμέσως επόμενες ημέρες. «Δεν είναι σε 20 μέρες η πανδημία, θα έρθει πιο μπροστά”

Μάλιστα τόνισε την ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα και για τα σχολεία, προτείνοντας να παρθεί η απόφαση για παράταση των σχολικών διακοπών αλλά και αναστολή των σχολικών εκδρομών καθώς τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μια αύξηση των κρουσμάτων κατά 5%-7% στις ηλικίες 0-18 ετών και ιδίως στους μαθητές που επέστρεψαν από σχολικές εκδρομές.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Όπως έχει ξεκαθαρίσει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία». 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Infokids.gr αποκλείεται το ενδεχόμενο παράτασης των σχολικών διακοπών και οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν κανονικά στα θρανία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

“Κλείδωσαν” τα νέα μέτρα: Τι αλλάζει στα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων

Πού πρέπει να φοράμε υποχρεωτικά ΟΛΟΙ μάσκες υψηλής προστασίας από τις 3/1 - Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία καθώς και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στις τάξεις υπό το βάρος της μετάλλαξης Όμικρον θα τεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής των Ειδικών την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέλος στις σχολικές εκδρομές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  είναι δεδομένο ότι θα ανακοινωθεί η κατάργηση μέχρι νεωτέρας των σχολικών εκδρομών.  Οι σχολικές εκδρομές είχαν ενοχοποιηθεί για τα κρούσματα στη μαθητική κοινότητα καθώς έχει αποδειχθεί ότι πολύ μεγάλος αριθμός μαθητών επιστρέφει από εκδρομές έχοντας νοσήσει.

Στα «ύψη» τα κρούσματα στα παιδιά - Πρόταση να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες μόλις εντοπιστεί κρούσμα

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

Το μόνο που μένει να οριστικοποιηθεί είναι η διαφοροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και ειδικότερα το μέτρο ότι για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να νοσήσουν πάνω από τους μισούς μαθητές (50%+1).

Πηγές του Υπουργείου Παιδείας ξεκαθάρισαν στo Infokids.gr πως ακόμη τηρείται στάση αναμονής και δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για αλλαγή στα πρωτόκολλα. Τονίζεται ότι η διασπορά στα σχολεία κρατήθηκε χάρη στο αυξημένο testing σε χαμηλά επίπεδα και η τήρηση των μέτρων από πλευράς μαθητών και εκπαιδευτικών είναι υποδειγματική. Αν και εφόσον κριθεί επιδημιολογικά απαραίτητο θα επικαιροποιηθεί το πρωτόκολλο για το κλείσιμο σχολείων και τμημάτων κατόπιν υποδείξεων των ειδικών.

Διαβάστε επίσης:

Πού πρέπει να φοράμε υποχρεωτικά ΟΛΟΙ μάσκες υψηλής προστασίας από τις 3/1 – Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Τα παιδιά αναζητούν, μαθαίνουν, προσφέρουν και…διασκεδάζουν πολύ στο Christmas Kids Festival 2021!

Εμβολιασμός παιδιών 5 έως 11 ετών για τον κορωνοϊό: Άνοιξαν 120.000 ραντεβού για τον Ιανουάριο