«Πρώτες βοήθειες για παιδιά: Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς»: Δωρεάν σεμινάριο στα Public Συντάγματος

Καθώς η συμμετοχή σας για το σεμινάριό μας αυτό είναι για ακόμα μία φορά ΤΕΡΑΣΤΙΑ, χρειάστηκε να κλείσουμε τη φόρμα συμμετοχών και να μη δεχθούμε άλλες.

Θέλουμε να σας παρακαλέσουμε, επειδή η χωρητικότητα της αίθουσας είναι 100 άτομα και δεδομένου ότι το σεμινάριο προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ, όσοι πραγματικά ενδιαφέρεστε να το παρακολουθήσετε να είστε στα Public 15 λεπτά πριν την έναρξή του.

Στις 12:05 οι πόρτες θα κλείσουν και ΔΕΝ θα δεχτούμε άλλες εισόδους.

Σε περίπτωση που υπάρξει πληρότητα και δεν μπορέσετε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, σας ενημερώνουμε από τώρα ότι προγραμματίζουμε να πραγματοποιηθεί ξανά.

Ζητάμε την κατανόησή σας.

Λέμε πως τα παιδιά μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε! Λέμε πως θα κάναμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να είναι ασφαλή και ευτυχισμένα. Το εννοούμε; Ξέρουμε, δηλαδή, τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση ενός σοβαρού ατυχήματος, π.χ. πνιγμού ή χτυπήματος, ώστε πράγματι να σώσουμε το παιδί μας (ή οποιονδήποτε άλλο) από μεγάλο κίνδυνο;

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Infokids.gr έχει την τιμή να φιλοξενεί στα δωρεάν σεμινάριά του το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυαγοσωστικής LIFEGUARD HELLAS και τον επικεφαλής  κ. Σπύρο Μητριτσάκη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής, εκπαιδευτή στον Αμερικάνικο Ερυθρό Σταυρό και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ναυαγοσωστικής.

Το Σάββατο 4 Μαΐου, ώρα 12:00-14:00, ο κ. Σπύρος Μητριτσάκης θα μας περιμένει στα Public Συντάγματος, στον 5ο όροφο, προκειμένου να μας μιλήσει και να μας δείξει τις βασικές πρώτες βοήθειες που ως γονείς, αλλά και υπεύθυνοι πολίτες, οφείλουμε να γνωρίζουμε για να μπορούμε να προστατεύουμε τα παιδιά μας από κάθε πιθανό κίνδυνο.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση, κατά την οποία ο κ. Μητριτσάκης θα απαντήσει σε συγκεκριμένες, διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Γιατί είναι σημαντικό να παρακολουθήσετε αυτό το σεμινάριο:

Στο σεμινάριο «Πρώτες βοήθειες για παιδιά: Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς», ο κ. Σπύρος Μητριτσάκης θα μας μιλήσει για όλα τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να γνωρίζουμε για να λάβουμε σε περίπτωση που απειληθεί με κάποιον τρόπο η σωματική ακεραιότητα του παιδιού μας. Θα μιλήσουμε, λοιπόν, μεταξύ άλλων, για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που:

-Το παιδί μας πέσει και χτυπήσει σοβαρά κάποιο μέλος του σώματός του. Πώς περιποιούμαστε σωστά μια πληγή και τι κάνουμε σε περίπτωση κατάγματος;

-Το παιδί μας κινδυνεύσει από πνιγμό στη θάλασσα ή την πισίνα ή ακόμα κι αν καταπιεί ένα μικρό αντικείμενο που μπορεί να φράξει τους αεραγωγούς του.

-Το παιδί μας δεχτεί τσίμπημα από μέδουσα/τσούχτρα, αχινό ή ακόμα και από φίδι ή σκορπιό.

-Το παιδί μας υποστεί ηλίαση, θερμοπληξία ή ακόμα και έγκαυμα.