«Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ»: Πώς θα αποκτήσετε εύκολα και γρήγορα tablet ή υπολογιστή με 200 ευρώ

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», που επιδοτεί με voucher 200 ευρώ τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη, που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας και επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 έως και την 13η Αυγούστου 2021 ξεκίνησε.

Voucher 200 ευρώ: Τι εξοπλισμός επιδοτείται

Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ για το voucher 200 ευρώ, οι κατηγορίες προϊόντων που επιδοτούνται με το πρόγραμμα είναι τρεις:

Κατηγορία 1: φορητές ταμπλέτες (tablets).

Κατηγορία 2: φορητοί υπολογιστές (notebooks, laptops, chromebooks, 2 in 1).

Κατηγορία 3: σταθεροί υπολογιστές (desktops, all-in-one).

Να σημειωθεί ότι μπορούν να εξαργυρωθούν έως τρεις επιταγές των 200 ευρώ για την αγορά μιας ψηφιακής συσκευής των παραπάνω κατηγοριών, επομένως το ανώτατο όριο επιδότησης ανά συσκευή δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 600 ευρώ.

ανακάλυψε τη συσκευη που θα καλύψει κάθε σου ανάγκη

Επειδή πολλοί από εμάς δεν είμαστε τεχνολογικοί guru και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να επιλέξουν εύκολα αυτό που πραγματικά χρειάζονται και μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τον κάταλληλο προορισμό, όπου θα βρείτε ακριβώς αυτό που ζητάτε, έχοντας ως σύμμαχό σας τους πολύ καλά καταρτισμένους υπάλληλους, που είναι έτοιμοι να λύσουν κάθε απορία σας. Ο προορισμός αυτός δεν είναι άλλος από τα καταστήματα Κωτσόβολος, που αποτελούν την ιδανική λύση στις τεχνολογικές μας αναζητήσεις.

Tablet, laptop ή desktop;

Και αφού βρήκατε τον απόλυτο προορισμό τεχνολογίας για να προμηθευτείτε το επόμενο gadget σας, ήρθε η ώρα να επιλέξετε τι να αγοράσετε, tablet, laptop ή desktop;

Για την απόφαση αυτή, θα πρέπει πρώτα να σκεφτείτε τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεστε, πώς και πού σας βολεύει να εργάζεστε, ποιους σκοπούς θέλετε να εξυπηρετήσει η εν λόγω συσκευή και φυσικά τι budget διαθέτετε πέραν του voucher των 200 ευρώ.

Για να σας βοηθήσουμε θα σας δώσουμε κάποιες σημαντικές πληροφορίες για την κάθε κατηγορία προϊόντος και σίγουρα στα καταστήματα Κωτσόβολος, θα βρείτε τις καλύτερες επιλογές!

Tablets: Αεικίνητος σύμμαχος

Χάρη στον ευέλικτο σχεδιασμό και τη φορητότητα που μπορεί να προσφέρει ένα tablet, αποτελεί την ιδανική συσκευή για τη δημιουργία ενός απόλυτα παραγωγικού περιβάλλοντος τηλεκπαίδευσης και εργασίας. Διαλέξτε το λειτουργικό που σας εξυπηρετεί καλύτερα και αξιοποιείστε όλα τα “εργαλεία” παραγωγικότητας. Δώστε προσοχή σε χαρακτηριστικά όπως το μέγεθος της οθόνης, τη μνήμη RAM, την κάμερα, τη χωρητικότητα, τη συνδεσιμότητα και τις επιδόσεις.

Για παράδειγμα, ένα tablet με δυνατό επεξεργαστή και καλή μνήμη, θα σας  εξασφαλίσει άνετη πλοήγηση στο ίντερνετ χωρίς καθυστερήσεις, και υψηλότερη ποιότητα στις βιντεοκλήσεις σας.

Ψηφιακή μέριμνα: Voucher 200 ευρώ και για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Laptops: Φορητότητα και λειτουργικότητα

Θέλετε έναν υπολογιστή να συντροφεύσει το διάβασμα και τις εργασίες σας, με αρκετά μικρές διαστάσεις και βάρος για να μπορείτε να το έχετε συνεχώς μαζί σας, και παράλληλα με τεχνικά χαρακτηριστικά για να χρησιμοποιείτε και τα πιο “βαριά” προγράμματα εφαρμογές; Ένα laptop είναι το καλύτερο εργαλείο που μπορείτε να επιλέξετε. Για να αποφασίσετε, δώστε σημασία στα εξής χαρακτηριστικά: μέγεθος και ανάλυση οθόνης, κάρτα γραφικών, επιδόσεις και σκληρός δίσκος.

Αν επιθυμείτε το νέο σας laptop να είναι το επόμενο επαγγελματικό σας εργαλείο και δεν ικανοποιείστε με τίποτα λιγότερο από το τέλειο, ρίξτε μια ματιά σε φορητούς υπολογιστές που είναι εξοπλισμένοι με κορυφαία υποσυστήματα για να μπορείτε να εκτελέσετε οποιαδήποτε εργασία, όπως να επεξεργαστείτε εικόνα/ήχο ή να ετοιμάσετε μία παρουσίαση. Σίγουρα δεν θα σας περάσουν απαρατήρητες οι προτάσεις σε laptop 2-in-1, που διαθέτουν οθόνη αφής, ώστε να “παντρεύουν” την ευκολία των laptop με τη χρήση του φυσικού πληκτρολογίου.

Τέλος, αν θέλετε να συνδυάσετε εργασία και χαρά και το gaming είναι ένα από τα αγαπημένα σας χόμπι, τότε τα μοντέλα με πανίσχυρους επεξεργαστές, διακριτές κάρτες γραφικών τελευταίας γενιάς, άφθονη RAM και πλούσιο ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο είναι ιδανικά για εσάς.

Desktops: Η σταθερη αξια

Ένα desktop θα σας συντροφεύσει για αρκετά χρόνια και, το πιο σημαντικό είναι πως δέχεται πάρα πολλές αναβαθμίσεις. Έτσι, αν επιλέξετε ένα μηχάνημα για παράδειγμα με μνήμη 4BG RAM, στο μέλλον μπορείτε να την ενισχύσετε. Φροντίστε όμως να έχει μητρική κάρτα, η οποία θα δέχεται εύκολα αλλαγές. Επίσης, αν στο μέλλον ξυπνήσει μέσα σας ο gamer, ένα καλό desktop με μια αναβάθμιση της κάρτας γραφικών θα σας επιτρέψει να παίξετε με τις τελευταίες κυκλοφορίες σε τίτλους!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Κωτσόβολο

Ό,τι και να ψάχνετε, όποια ανάγκη και να έχετε, το μόνο σίγουρο είναι πως τα καταστήματα Κωτσόβολος είναι ο Νο1 προορισμός για να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο το voucher των 200 ευρώ από το πρόγραμμα της Ψηφιακής Μέριμνας.