Ψηφιακή Μέριμνα: Το μέλλον της εκπαίδευσης είναι στα χέρια σου με όφελος 200€

Η τηλεκπαίδευση άλλαξε όλα όσα γνωρίζαμε για την εκπαίδευση και μας έφερε  αντιμέτωπους με ένα ψηφιακό «σήμερα» που βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στη χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Όλοι αντιληφθήκαμε τον καθοριστικό ρόλο της υποστήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα και η Ψηφιακή Μέριμνα έγινε ο απόλυτος σύμμαχος μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών!

Και όταν αναφερόμαστε σε ψηφιακή μέριμνα, εννοούμε τη δυνατότητα να έχει κάθε μαθητής, σπουδαστής αλλά και εκπαιδευτικός πρόσβαση σε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, είτε πρόκειται για laptop, desktop ή tablet.

Η Ψηφιακή Μέριμνα επιστρέφει

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» επιστρέφει δυναμικά και δίνει 200 ευρώ μέσω voucher  σε α) εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια, οι οποίοι απασχολούνται σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία, και β) οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη, που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας και επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 έως και την 13η Αυγούστου 2021, να αποκτήσουν τη συσκευή της επιθυμίας τους.

Στόχος του προγράμματος είναι να διευκολύνει την πρόσβαση, εκπαιδευτικών μαθητών και φοιτητών στην τεχνολογία που υποστηρίζει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το μέλλον της εκπαίδευσης είναι στα χέρια σου

Το απόλυτο εκπαιδευτικό εργαλείο είναι το iPad, μια συσκευή που συνδυάζει τα πάντα! Είναι φορητό, ελαφρύ και εύχρηστο. Προσφέρει μοναδικές δυνατότητες βάζοντας στο επίκεντρο τόσο τον μαθητή όσο και τον εκπαιδευτικό.

Ενσωματώνει πανίσχυρους επεξεργαστές, οι οποίοι σε συνδυασμό με το λειτουργικό της Apple είναι μακράν οι ταχύτεροι και ξεπερνούν οποιοδήποτε άλλο σε tablet ή smartphone. Μάλιστα, το iPad ξεπερνά σε επιδόσεις και αρκετούς, καλούς φορητούς υπολογιστές. Με τέτοια ισχύ, μπορείς να κάνεις τα πάντα!

Στα συν της επιλογής η αυτονομία του,  η οποία φτάνει τις 10 ώρες, γεγονός που εξασφαλίζει ότι δεν χρειάζεται φόρτιση όσο διαρκεί μια μέρα του σχολικού προγράμματος.

To Αpple Pencil αντικαθιστά το μολύβι και το στυλό. Σκάναρε γραπτά ή σημειώσεις, δούλεψε, διόρθωσε, υπογράμμισε ή δημιούργησε δυναμικά σε πραγματικό χρόνο. Πρόσθεσε video και εικόνες στα αρχεία σου κάθε στιγμή στο σπίτι ή στην τάξη με ασυναγώνιστη ευκολιά.

Αν πάλι χρειάζεσαι πληκτρολόγιο, σύνδεσε το iPad σου με τα Smart Keyboard και Magic Κeyboard της Apple ή με όποιο άλλο Bluetooth πληκτρολόγιο επιθυμείς για να έχεις την αίσθηση και τις επιδόσεις ενός φορητού υπολογιστή που κάνει πολλά περισσότερα.

Επιπλέον, στο App Store μπορείς να βρεις χιλιάδες, δωρεάν apps εκπαίδευσης και πάνω από ένα εκατομμύριο εφαρμογές σχεδιασμένες αποκλειστικά για το iPad.

Το iPad διατίθεται σε δικαιούχους voucher της Ψηφιακής Μέριμνας από 199€ σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών.

Μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης

Στην περίπτωση που προτιμάς υπολογιστή ο φορητός ή σταθερός υπολογιστής Mac είναι ο κατεξοχήν «σύμμαχος» της εκπαίδευσης, συνδυάζοντας την ευκολία χρήσης με μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών. Οι συνεχώς εξελισσόμενες δυνατότητες δημιουργίας και παρουσίασης περιεχομένου που προσφέρει ένα Mac, καθιστούν την εμπειρία μάθησης μια ευχάριστη, διαδραστική διαδικασία.  Η τελευταία γενιά φορητών υπολογιστών Mac προσφέρει, παράλληλα, θύρες για σύνδεση αξεσουάρ και εξωτερικής οθόνης, προβολέα ή εκτυπωτή.

Η ασφαλής επανεκκίνηση με ισχυρή επαλήθευση, η δυναμική κρυπτογράφηση, το Touch ID προσφέρουν πλήρως ασφαλή χρήση σε κάθε δίκτυο, εντός ή εκτός του σχολείου. Θα εντυπωσιαστείς από τις ασύλληπτα γρήγορες επιδόσεις και την αυτονομία της μπαταρίας σε συνδυασμό με την ευκολία στη χρήση.

Το voucher της Ψηφιακής Μέριμνας είναι η ιδανική συγκυρία για να αποκτήσεις τη συσκευή iPad ή Mac που ταιριάζει στις εκπαιδευτικές σου ανάγκες. Οι δυνατότητες που προσφέρουν οι συσκευές της Apple θα διευκολύνουν αφάνταστα μαθητές και εκπαιδευτικούς ενώ το learnipad.gr θα κάνει «παιχνιδάκι» την προσαρμογή στη συσκευή!

learnipad.gr: Η πλατφόρμα που αλλάζει τα δεδομένα της εκπαίδευσης

Η Apple έχει μακρά εμπειρία στον τομέα της εκπαίδευσης και πολυετή συνεργασία με εκπαιδευτικούς. Σε αυτό το πλαίσιο αναπτύχθηκε στη χώρα μας η διαδικτυακή πλατφόρμα learnipad.gr που προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε περιάεχόμενο σχετικό με τη μάθηση. Ειδικότερα περιλαμβάνει οδηγούς, howto videos, σεμινάρια και δραστηριότητες για παιδιά έως 12 ετών. Απευθύνεται σε γονείς, μαθητές, σπουδαστές και καθηγητές δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα μάθησης.

Το MacBook Air τελευταίας γενιάς διατίθεται σε δικαιούχους voucher της Ψηφιακής Μέριμνας από 899€ σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών.