“Ραλφ εναντίον Ίντερνετ”: Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών επιστρέφουν δυναμικά με νέες περιπέτειες (από 22/11)

Οι αξιαγάπητοι Ραλφ και Βανέλοπη -το απροσάρμοστο δίδυμο με τη χρυσή καρδιά και τα μοναδικά ταλέντα- επιστρέφουν έξι χρόνια μετά την επιτυχημένη πρώτη ταινία που μας ταξίδεψε σε πρωτόγνωρες 2-bit περιπέτειες. Το “Ραλφ εναντίον Ίντερνετ”, δημιούργημα κι αυτό της ομάδας που μας χάρισε την πρώτη αριστουργηματική περιπέτεια και τη βραβευμένη με Όσκαρ Ζωούπολη, αφήνει πίσω του τα video games και τολμά να χαρτογραφήσει τον αχανή και εντυπωσιακό κόσμο του διαδικτύου, που με τη σειρά του θα αποδείξει αν μπορεί να αντέξει τις «καταστροφές» του Ραλφ.

Στην ταινία εμφανίζονται καινούριοι ήρωες που κατοικούν στο διαδίκτυο, αλλά και όλες οι πριγκίπισσες της Disney σε μία από τις πιο ξεκαρδιστικές σκηνές στην ιστορία του animation. Πιστή στα νοήματα της πρώτης, η ταινία αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και τιμά τη φιλία, που όσα εμπόδια κι αν συναντήσει είναι το συνδετικό υλικό που κρατάει τους ήρωες μαζί για πάντα.

Ας γνωρίσουμε την ταινία:

Ο καταστροφέας Ραλφ και η πάντα ανήσυχη φίλη του Βανέλοπη ταξιδεύουν στον απίθανο κόσμο του διαδικτύου, αναζητώντας ένα ανταλλακτικό για να σώσουν το βιντεοπαιχνίδι της Βανέλοπη. Στην πορεία, οι δυο τους θα στηριχτούν στους κατοίκους του διαδικτύου, σε ένα ιντερνετικό επιχειρηματικό μυαλό, αλλά και στο πάνθεον των πριγκιπισσών της Disney, για να βρουν τον δρόμο τους.

Ας γνωρίσουμε τους ήρωες της ταινίας

Ο Ραλφ είναι ο ίδιος σκληροτράχηλος τύπος που ξέρουμε με την ίδια καλή καρδιά. Τώρα πια, η ζωή του είναι γεμάτη, αφού έχει φίλη τη Βανέλοπη. Εκτιμά τη φιλία και θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει το φιλαράκι του, αλλά οι προσπάθειες του δεν έχουν πάντα την έκβαση που θέλει. Οπότε όταν το παιχνίδι της σπάει εξαιτίας του, ο Ραλφ αναλαμβάνει να βρει το ανταλλακτικό, παρόλο που σημαίνει ότι θα μπει σε έναν τρομαχτικό καινούριο κόσμο που λέγεται διαδίκτυο. Ευτυχώς, με τη Βανέλοπη δίπλα του, όλα είναι πιθανά. «Ο Ραλφ δεν παίρνει πάντα τις σωστές αποφάσεις» λέει ο Moore. «Τείνει να είναι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού του. Αν κάποιος βρεθεί από απροσεξία στην πιο σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου, στο βαθύ διαδίκτυο, αυτός είναι ο Ραλφ. Μπορεί να είναι εκεί για τους σωστούς λόγους, αλλά ξέρουμε όλοι ότι είναι σίγουρο πως θα τα κάνει μαντάρα».
Ο χαρακτήρας επανασχεδιάστηκε, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, τα πόδια και οι γροθιές του έχουν άλλη όψη. Οι ώμοι και οι γοφοί του είναι πιο τετράγωνα.

Η Βανέλοπη ακόμα διαθέτει το ίδιο αιχμηρό χιούμορ και τα λέει έξω από τα δόντια. Είναι η πριγκίπισσα του Sugar Rush, αλλά δεν έχει αποχωριστεί την άνεση στο ντύσιμο της και συνεχίζει να κάνει κούρσες στο παιχνίδι της. Όμως, βαριέται λίγο να κάνει τις ίδιες διαδρομές και να προβλέπει τις κινήσεις των αντιπάλων της. «Η Βανέλοπη αρχίζει να έχει υψηλότερους στόχους» λέει ο σκηνοθέτης Phil Johnston. «Τα μάτια της είναι στον ορίζοντα. Μόλις καταλάβει ότι υπάρχει ένας άλλος μεγάλος κόσμος εκεί έξω, θέλει να τον ανακαλύψει».
Η Βανέλοπη διψάει για περιπέτεια, το διαδίκτυο της παίρνει το μυαλό. Ενδιαφέρεται και ενθουσιάζεται, ενώ ο Ραλφ είναι πιο συγκρατημένος. Συναντά τη Σανκ, που είναι η αρχηγός ενός παιχνιδιού και γίνεται μέντορας της. Την παίρνει υπό την προστασία της. Αυτό απειλεί τον Ραλφ.

Η Σανκ είναι μια ζόρικη, ταλαντούχα οδηγός σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό παιχνίδι με κούρσες και επικίνδυνα εμπόδια σε κάθε γωνία. Παίρνει τον ρόλο του αρχηγού ανάμεσα σε οδηγούς που είναι αποφασισμένοι και δε θέλουν να χάνουν. Όταν η Βανέλοπη εμφανίζεται σε μία κούρσα με τη Σανκ, οι δεξιότητες της δοκιμάζονται. Η Σανκ εντυπωσιάζεται. Της προσφέρει την καθοδήγηση σαν μεγαλύτερη αδελφή, που η Βανέλοπη λαχταράει. Η προσέγγιση της Σανκ σχετικά με τους αγώνες και τη ζωή γενικότερα ανοίγει τα μάτια της Βανέλοπη στις απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου και ένας συναρπαστικός καινούριος κόσμος γίνεται σπίτι της.
«Είναι η πιο κουλ τύπισσα στο παιχνίδι» λέει ο σκηνοθέτης Rich Moore. «Έχει ζήσει πολλά, έχει δει άλλα τόσα, αλλά στην καρδιά της έχει μόνο τρυφερότητα».
Σχεδιαστικά, ο χαρακτήρας αντανακλά κάπως τη Βανέλοπη. Φοράει κι αυτή κουκούλα, είναι δυνατή και τρομαχτική.

Η Ναι! είναι η αρχηγός του αλγόριθμου του BuzzzTube. Αν κάτι είναι μοδάτο, η Ναι! θα το βρει πρώτη και θα το μοιραστεί με τον κόσμο μέσα από το website. Με το ένα μάτι καρφωμένο σε ό,τι μπορεί να γίνει viral, βοηθά τον Ραλφ και τη Βανέλοπη, όταν βρεθούν να χρωστάνε πολλά στο eBay. Αν κάποιος ξέρει πώς λειτουργεί το διαδίκτυο, αυτή είναι η Ναι!. «Ψάχνει το επόμενο πράγμα που θα πάρει το μυαλό όλων» λέει ο σκηνοθέτης Rich Moore. «Κάτι που είναι ενδιαφέρον τώρα, δεν είναι σε ένα λεπτό. Κάθε φορά που τη βλέπουμε, φοράει άλλα ρούχα και έχει αλλιώς τα μαλλιά της. Εκπροσωπεί την πάντα εξελισσόμενη φύση του διαδικτύου και είναι πραγματικά πολύ αστεία».

Ο Ξέρει απ’ όλα είναι η μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται ο Ραλφ και η Βανέλοπη με το που φτάνουν στο διαδίκτυο. Είναι πανέτοιμος να δώσει απαντήσεις για να εντοπίσουν το eBay. Συχνά βιάζεται και ολοκληρώνει τις προτάσεις των άλλων. Θέλει να είναι βοηθητικός και γρήγορος, αλλά φαίνεται λίγο αδιάκριτος.

Ο Διπλός Νταν μένει στα σπλάχνα του Βαθιού Διαδικτύου. Σχεδιάζει καταστροφικούς ιούς και έχει μάλλον αποκρουστική όψη.

Ο Σπάμλεϊ ζει στο διαδίκτυο και προσπαθεί να πείσει χρήστες να επισκεφτούν τη σελίδα του. Είναι ένας ακούραστος πωλητής που σκάει απρόσκλητος. Βοηθάει τον Ραλφ και τη Βανέλοπη καθώς ταξιδεύουν στον καινούριο κόσμο του διαδικτύου.

Ο κόσμος του διαδικτύου σφύζει από ζωή και έχει δύο κατηγορίες χαρακτήρων:

Τους net users, δηλαδή τα άβαταρ που εκπροσωπούν τους ανθρώπους από τον αληθινό κόσμο, καθώς σερφάρουν στο διαδίκτυο. Όταν κάποιος κουνάει τον κέρσορα πάνω στην οθόνη, τότε το άβαταρ κουνιέται στο διαδίκτυο.

Τους netizens, που είναι κάτοικοι του διαδικτύου. Δουλεύουν σε διαφορετικούς ιστότοπους και βοηθούν τα άβαταρ να σερφάρουν, να αγοράσουν και να αναζητούν ό,τι θέλουν.

Συντελεστές

Σενάριο: Phil Johnston, Pamela Ribon
Σκηνοθεσία: Phil Johnston, Rich Moore
Ακούγονται: John C. Reilly, Sarah Silverman, Gal Gadot, Taraji P. Henson, Jack McBrayer, Jane Lynch, Alan Tudyk

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Βασίλης Αξιώτης, Δανάη Σκιάδη, Σοφία Τσάκα, Νίκος Παπακωνσταντίνου, Όθων Μεταξάς, Ιφιγένεια Στάικου, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Ηλίας Ζερβός, Βασίλης Μήλιος

22 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood μεταγλωττισμένο, με υπότιτλους και σε 3D