Ρόδος: Άγνωστος μπήκε σε ορφανοτροφείο και προσπάθησε να ασελγήσει σε κορίτσια

Οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας κατέθεσε στον εισαγγελέα ο διευθυντής του ορφανοτροφείου Ρόδου, Βασίλης Κυρίτσης, ως αποδεικτικά στοιχεία για την εισβολή ατόμου αγνώστων στοιχείων στις εγκαταστάσεις, το οποίο επιχείρησε να ασελγήσει σε νεαρά κορίτσια.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό και την προσαγωγή  νεαρού ατόμου, ηλικίας 30 ετών περίπου, το οποίο δεν φέρεται να έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές του νησιού για παρόμοια αδικήματα. Από τις καταθέσεις προκύπτει ότι είναι ημεδαπός, γεγονός στο οποίο συνηγορεί ο τρόπος που μιλούσε την ελληνική γλώσσα αλλά και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή» το άγνωστο άτομο εισήλθε στο Ορφανοτροφείο Θηλέων, την περασμένη Παρασκευή λίγο μετά τις 7:00 το πρωί. Ανέβηκε στον όροφο που φιλοξενούνται 20 συνολικά κορίτσια (ηλικίας 9 έως 20 ετών) και άρχισε να κατεβάζει το παντελόνι του. Ευτυχώς, ο δράστης έγινε αντιληπτός από μια κοπέλα που εκείνη την ώρα ήταν ξύπνια, η οποία άρχισε να καλεί σε βοήθεια με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί στο κύκλωμα παρακολούθησης του ορφανοτροφείου και σε κινητά τηλέφωνα τροφίμων, ενώ μήνυση έχει υποβληθεί από τη διοίκηση.