Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, 11:49
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Ο καιρός της εβδομάδας: Επιστρέφει το καλοκαίρι – Πότε έρχονται ξανά οι βροχές

Μια εβδομάδα με θερμοκρασίες που θα θυμίζουν περισσότερο άνοιξη παρά Οκτώβριο ξεκινά, καθώς ο υδράργυρος θα πάρει σταδιακά την ανηφόρα και σε ορισμένες περιοχές δεν αποκλείεται να πλησιάσει ακόμη και τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Η καλοκαιρία αναμένεται να διατηρηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως και την Παρασκευή, πριν το σκηνικό αρχίσει να αλλάζει και οι βροχές επιστρέψουν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Θερμοκρασίες έως και 29 βαθμούς

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία των επόμενων ημερών θα ευνοήσει την άνοδο της θερμοκρασίας, καθώς θερμότερες αέριες μάζες θα κινηθούν προς τη χώρα μας. Παράλληλα, οι ισχυροί βοριάδες θα αρχίσουν να υποχωρούν, ενώ από την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή ενίσχυση των νοτιάδων.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάνουν αρχικά τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της εβδομάδας ο υδράργυρος ενδέχεται τοπικά να αγγίξει τους 28 με 29 βαθμούς.

Η ζέστη, πάντως, θα αφορά κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Νωρίς το πρωί και μετά τη δύση του ήλιου η θερμοκρασία θα πέφτει αισθητά, με την ψύχρα να παραμένει χαρακτηριστικό της εποχής.

Πού αναμένονται βροχές σήμερα

Τη Δευτέρα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και γενικά καλός καιρός. Εξαίρεση θα αποτελέσουν κυρίως περιοχές του νότιου και νοτιοανατολικού Αιγαίου, όπου έως το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τους βόρειους ανέμους να εξασθενούν σταδιακά. Στα ανατολικά του νομού οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα κινηθεί κοντά στους 24 βαθμούς.

Παρόμοια θα είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές και η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει περίπου τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Πότε επιστρέφουν οι βροχές

Η σταδιακή αλλαγή του καιρού αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας. Από την Παρασκευή ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα, με τις πρώτες βροχές να εμφανίζονται κυρίως στα δυτικά και στα βορειοδυτικά.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο η αστάθεια αναμένεται να επεκταθεί, σηματοδοτώντας την επιστροφή σε περισσότερο φθινοπωρινές συνθήκες.

Έτσι, μετά τις ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες των επόμενων ημερών, ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να συμβαδίζει περισσότερο με την εποχή, με περισσότερες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής για όσα συμβαίνουν στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας

Επίδομα παιδιού Α21: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Έκτακτη πληρωμή στις 9 Οκτωβρίου

Ροή Ειδήσεων