Ρόδος: Βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό παιδί σε δομή ΑΜΕΑ

Θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε, έπειτα από εισαγωγή σε νοσοκομείο ένα παιδί, το οποίο φιλοξενείται στη δομή ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ της Ρόδου (και στα δύο παραρτήματα).

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ιχνηλατεί από χθες μία προς μία όλες τις περιπτώσεις των παιδιών, των συγγενών και των εργαζομένων στη δομή.

Η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη, σύμφωνα με τους αρμόδιους, καθώς το παιδί είχε να μεταβεί στο σχολείο πέντε ημέρες και άρα οι επαφές του το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν απόλυτα περιορισμένες.

Το παιδί επίσης, πήγε στο νοσοκομείο εξαιτίας άλλου προβλήματος που αντιμετώπισε (τραυματισμό) και εκεί οι γιατροί αξιολογώντας την κλινική του εικόνα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διπλό τεστ εξέτασης για τον κορωνοϊό.

Με απόφαση όμως του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τριάντου κι έπειτα από σχετική επαφή που είχε με τους αρμόδιους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, θα σταματήσει κάθε δραστηριότητα των δομών αυτών και στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Παράλληλα, ξεκίνησε από χθες το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι προσεκτική ιχνηλάτηση όλων των παιδιών, των γονέων, του προσωπικού και όλων όσων είχαν επαφή μαζί τους την τελευταία εβδομάδα.

Το συγγενικό περιβάλλον του παιδιού πάντως που βρέθηκε θετικό στον ιό, ολοκλήρωσε χθες όλες τις εξετάσεις που προβλέπονταν και διαπιστώθηκε ότι ήταν όλοι αρνητικοί στον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ, θα αξιολογήσουν εκ νέου την κατάσταση την ερχόμενη Παρασκευή, αφού ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου και εξετάσεων που προβλέπονται κι αν όλα εξελιχθούν ικανοποιητικά, τότε οι δομές αυτές μπορεί να λειτουργήσουν και πάλι πολύ γρήγορα.

Πηγή: Ροδιακή