Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση οι γονείς της μικρής Αλεξίας – Τι συνέβη σήμερα

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση οι γονείς της μικρής Αλεξίας - Τι συνέβη σήμερα

Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς της οικογένειας της μικρής Αλεξίας που η ζωή της άλλαξε  μια για πάντα ανήμερα του Πάσχα 2019 όταν χτυπήθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα, ενώ έπαιζε αμέριμνη στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές Βοιωτίας. Το 9χρονο αγγελούδι δίνει καθημερινά μάχη για να αποκατασταθεί η υγεία της καθώς εξαιτίας του βαρύτατου τραυματισμού της έχει 95% αναπηρία. Είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, με βαριά νευρολογική εικόνα, δεν μπορεί να μιλήσει, να περπατήσει και να κάνει όλα όσα κάνουν τα παιδιά της ηλικίας της.

Αναβλήθηκε για 1η Ιουνίου η δίκη για την υπόθεση της μικρής Αλεξίας

Σήμερα οι γονείς απογοητεύτηκαν καθώς ενώ όλα ήταν προγραμματισμένα για την εκδίκαση της υπόθεσης στο δικαστικό μέγαρο της Θήβας, η δίκη αναβλήθηκε για την 1η Ιουνίου καθώς ο δράστης των πυροβολισμών ήταν και πάλι απών. Η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής και ο πατέρας της μικρής Αλεξίας ζητούν δικαιοσύνη.

Η «μάχη» της οικογένειας για να γινει καλα το παιδι

Οι θεραπείες αποκατάστασης του παιδιού είναι κοστοβόρες και τα μηνιαία έξοδα για αυτές υπέρογκα.  «Έχουμε καταστραφεί. Αυτός ο άνθρωπος μας κατέστρεψε. Το παιδάκι μου πέρασε από επιτροπή και έχει 95% αναπηρία εφ’ όρου ζωής. Τα χρήματα που δίνει κάθε μήνα δεν φτάνουν, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά», λέει ο πατέρας της μικρής Αλεξίας Λουκάς Σαμαρτζής και προσθέτει:

«Εγώ δεν εργάζομαι, ούτε η γυναίκα μου, έχουμε νοικιάσει ένα σπίτι στη Χαλκίδα για να είμαστε δίπλα στο παιδάκι μας που πηγαίνει στο κέντρο αποκατάστασης, δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Και τώρα θα περιμένουμε πόσους μήνες για την απόφαση της αγωγής.

Τον Οκτώβριο του 2019 η μικρή Αλεξία, με την οικονομική βοήθεια που μάζεψαν συγγενείς, φίλοι και άγνωστοι, ταξίδεψε με τη μητέρα της σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Έμεινε εκεί μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, όπου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Τον περασμένο Ιούλιο υπεβλήθη σε κρανιοπλαστική επέμβαση με το μόσχευμα να φτάνει στο Νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σήμερα η οικογένεια παλεύει να συντηρήσει με χίλια ζόρια και την μικρή Αλεξία και τα άλλα της παιδιά, ενώ περιμένουν με αγωνία την απόφαση του δικαστηρίου για την αγωγή του 1 εκατομμυρίου που έχουν καταθέσει εις βάρος του 55χρονου ο οποίος το Πάσχα του 2019 θέλησε να γιορτάσει την Ανάσταση με μπαλωθιές, αλλά μια αδέσποτη σφαίρα από τους πυροβολισμούς του πέτυχε την μικρή Αλεξία η οποία έπαιζε με τα αδέρφια της στην αυλή του σπιτιού τους.

Φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ για την 9χρονη Αλεξία που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα

Ο δράστης αρνείται να καταβάλει την αποζημίωση

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 το Πρωτοδικείο Θηβών αποφάσισε τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του 55χρονου υπαίτιου μέχρι το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Όπως λέει στο protothema.gr ο πατέρας της μικρής Αλεξίας ο υπαίτιος δεν έχει ζητήσει ούτε μια συγνώμη. «Ούτε έχει έρθει να δει, έστω για λίγο το παιδί μας, ούτε μια συγνώμη δεν έχει ζητήσει. Βάζει τα χρήματα που όρισε το δικαστήριο κάθε μήνα και αυτό είναι».

Το χρονικό του τραυματισμού

Στις 28 Απριλίου του 2019, ανήμερα του Πάσχα, η 8χρονη τότε Αλεξία, έπαιζε μαζί με τα αδέρφια της στην αυλή του σπιτιού τους, στις Θεσπιές Βοιωτίας. Στο απέναντι χωριό, μία παρέα φίλων διασκέδαζε, ρίχνοντας μπαλωθιές. Η σφαίρα από το όπλο ενός 55χρονου άνδρα, χτύπησε το κοριτσάκι στο κεφάλι.

«Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για να δώσουμε στο παιδί μας, αυτό που το αξίζει. Παλεύει με όλες τις δυνάμεις της σχεδόν 2,5 χρόνια. Άλλο παιδί δεν θα άντεχε. Είναι δυνατή, γενναία και μαχήτρια. Θέλει να σταθεί στα πόδια της, να πάει στο σχολείο, να δει τους φίλους της, να παίξει όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει», λέει ο κ. Σαμαρτζής.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Αρ.Λογαριασμού 29060617452

ΙΒΑΝ GR9401102900000029060617452

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΛΟΥΚΑΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ