Σε αυτό το σχολείο “επιστράτευσαν” αστροναύτες της NASA για να “εξολοθρεύσουν” τον κορωνοϊό

Φαντασία υπάρχει, χρειάζεται όμως και διάθεση για να υλοποιηθούν οι πρωτότυπες ιδέες που χαρίζουν χαμόγελα, ακόμα σε μέρες που η καθημερινότητα και εν γένει η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι δύσκολη.

Σήμερα, θα δούμε με ποιον τρόπο ένα σχολείο σκέφτηκε να μεταφέρει τις συμβουλές του για τήρηση των μέτρων υγιεινής και προστασίας στους μαθητές του, χωρίς όμως να τους καταπιέζει…

Δείτε, λοιπόν, τον πρωτότυπο τρόπο που «σκαρφίστηκε» το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» Θεσσαλονίκης για να παροτρύνει τους μαθητές που επέστρεψαν στις τάξεις τους, να τηρούν τα μέτρα πρόληψης για τον Covid-19!

Οι κυρίες από τη NASA

Οι κυρίες με τις λευκές στολές και τις αυτοσχέδιες μπουκάλες οξυγόνου μοιάζουν με αστροναύτες! Κυκλοφορούν στους διαδρόμους και τις αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος και μαγνητίζουν τα βλέμματα!

Την ευρηματική ιδέα είχαν τα μέλη της υπηρεσίας καθαριότητας του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»στη Θεσσαλονίκη, για να δώσουν κίνητρο στους μαθητές, ώστε να τηρούν πιστά τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας.

Η Αλεξάνδρα Λαπουρίδου, Γενική Υποδιευθύντρια του Κολεγίου και επικεφαλής της σχολικής ομάδας αντιμετώπισης του κορονοϊού αναφέρει στο infokids.gr :

«Πριν ακόμη ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου, παρακολουθήσαμε σεμινάρια, με βάση τα οποία δημιουργήσαμε μία ομάδα αντιμετώπισης της πανδημίας, μία «task force». Το σχολείο μας είναι κατάλληλα προετοιμασμένο, με ειδικό σχέδιο δράσης και πρωτόκολλο, σε περίπτωση που υπάρξει ύποπτο κρούσμα εντός της σχολικής κοινότητας».

Η “αποστολή” της δικής μας NASA

«Για τις υπαλλήλους στην υπηρεσία καθαριότητας αγοράσαμε ειδικές στολές μιας χρήσης. Εκτός από το διοικητικό προσωπικό και τους καθηγητές, οι καθαρίστριες, είναι οι άνθρωποι, που οι μαθητές μας βλέπουν όλη την ώρα στο σχολείο. Η «αποστολή» τους είναι να απολυμαίνουν συνεχώς τις αίθουσες και τους κοινόχρηστους χώρους. Τα παιδιά μας, λοιπόν, τις έβλεπαν καθημερινά ντυμένες με τις στολές, σαν τα κλιμάκια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον κορονοϊό. Σκεφτήκαμε λοιπόν έναν πρωτότυπο και ευρηματικό τρόπο, για να παροτρύνουμε τους μαθητές μας να τηρήσουν τα μέτρα πρόληψης και έτσι δημιουργήσαμε ομάδες της NASA», μας λέει η κυρία Λαπουρίδου.

Οι αντιδράσεις των μαθητών

Την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων για το γυμνάσιο και το λύκειο, οι «αστροναύτες» έπιασαν δουλειά!

«Μόλις οι καθαρίστριες εμφανίστηκαν ντυμένες σαν αστροναύτες με τις αυτοσχέδιες μπουκάλες της NASA , οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν! Πολλοί ζήτησαν να συμμετέχουν στην λεγόμενη task force ! Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε σε όλους τους μαθητές μας, αλλά και στους γονείς, είναι ότι η περιπέτεια που ζούμε όλοι μας με τον ιό είναι σαν μία ταινία βγαλμένη από το διάστημα, μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, που θα έχει όμως happy ending! Οι καθαρίστριές μας είναι η Task force , η οποία ό,τι και αν συμβεί θα βρει τη λύση και θα «εξολοθρεύσει» τον κορονοϊό!», επισημαίνει η Αλεξάνδρα Λαπουρίδου.

Μέτρα ατομικής υγιεινής και αποστάσεις

Σύμφωνα με την Γενική Υποδιευθύντρια, το Κολέγιο είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί και τους μαθητές του Δημοτικού, εφόσον δοθεί το «πράσινο» φως από το Υπουργείο Παιδείας. Οι μικρότερης ηλικίας μαθητές, θα έχουν τη δυνατότητα, να εκπαιδευτούν στα νέα δεδομένα και μέσω οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο προβάλλεται ήδη στις οθόνες που υπάρχουν στους κοινόχρηστους χώρους του Κολεγίου.

«Το σχολείο μας είναι έτοιμο να υποδεχτεί και τους μικρούς μαθητές μας που τόσο πολύ μας έχουν λείψει. Διαμορφώσαμε όλους τους χώρους. Τοποθετήσαμε τα θρανία κρατώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, βάλαμε κορδέλες και χωρίσαμε το προαύλιο, ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός των μαθητών στα διαλείμματα. Βάλαμε ειδικές σημάνσεις, με χαρακτήρα πολύ προσιτό για όλα τα παιδιά. Στα βίντεο που προβάλλονται στις οθόνες εντός του κτιρίου, πρωταγωνιστούν καρτούν που παρουσιάζουν ιστορίες με τον κορονοϊό με τέτοιο έξυπνο τρόπο, ώστε οι μαθητές να συνηθίσουν να ζουν με αυτό, χωρίς να φοβούνται», λέει η Αλεξάνδρα Λαπουρίδου.