Σε κορίτσι 10 ετών ο ένας κερατοειδής της 21χρονης Έμμας – Επιτυχής η μεταμόσχευση

Σε κοριτσάκι 10 ετών, που έχασε την όρασή του σε ηλικία 2,5 ετών, μεταμοσχεύθηκε ο ένας κερατοειδής της 21χρονης Έμμας από την Κρήτη, που έχασε τη ζωή της από παράσυρση και εγκατάλειψη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Oι γονείς ντης άτυχης φοιτήτριας  μέσα στον πόνο και στον θρήνο τους για τον εγκεφαλικό θάνατό της πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της, χαρίζοντας δώρο της ζωής σε συνανθρώπους μας.

Σε 10χρονη οι κερατοειδείς της 21χρονης Έμμας – Το κορίτσι είχε χάσει την όρασή του από την ηλικία των 2,5 ετών

Μετά την απόφαση της οικογένειάς της να δωρίσει τα όργανά της και αφού μεταμοσχεύθηκαν η καρδιά, το ήπαρ και οι νεφροί της, σήμερα μεταμοσχεύθηκε ο ένας κερατοειδής της, με επέμβαση που έγινε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ ο άλλος αξιολογείται στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο του ΑΧΕΠΑ.

Ο διευθυντής της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδούς του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, εμφανώς συγκινημένος, ανακοίνωσε στις 12:00 το μεσημέρι, ότι η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Το μήνυμα των γιατρών για την επιτυχημένη μεταμόσχευση στην 10χρονη

«Πριν από λίγο τελείωσε η μεταμόσχευση του ενός κερατοειδούς που δώρισε η κοπέλα από την Κρήτη, η οποία έχασε τη ζωή της την περασμένη εβδομάδα.

Λήπτης είναι ένα κορίτσι 10 χρονών από τη νότια Ελλάδα, που τραυματίστηκε σε ηλικία 2,5 ετών και από τότε έχει κάνει ήδη μια μεταμόσχευση, η οποία χάθηκε, έχει κάνει άλλες τρεις επεμβάσεις και ελπίζουμε σήμερα να είναι η τελευταία.

Η μεταμόσχευση πήγε πολύ καλά.

Ο άλλος κερατοειδής θα αξιοποιηθεί από το κέντρο του ΑΧΕΠΑ. Εμείς έχουμε άλλες τρεις μεταμοσχεύσεις προγραμματισμένες για την Πέμπτη, όλες από νέους δότες»,

ανέφερε ο κ. Ζιάκας, σημειώνοντας παράλληλα ότι όταν μια οικογένεια μέσα στο πένθος της αποφασίζει να δωρίσει τα όργανα που παιδιού της που χάθηκε, τότε ακολουθούν τα παράδειγμά της και άλλοι άνθρωποι.

«ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΔΟΘΟΥΝ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ»

Ο τραγικός πατέρας είχε τονίσει στο iefimerida.gr για τη δωρεά οργάνων«Mέσα από κάποιες συζητήσεις που είχαμε κάνει, είχαμε καταλάβει ότι ήταν μια απόφαση του παιδιού μας αυτό.

Η εικόνα που έχουμε σχηματίσει και εγώ και η οικογένειά της και η μαμά της είναι ότι το παιδί μας θα ήθελε αυτό το πράγμα.

Εφόσον το παιδί μας θα το ήθελε και δίνει μια ανακούφιση σε εμάς αυτή η επιλογή, αλλά και ζωή σε κάποιους άλλους, ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει»

Μάλιστα, ο πατέρας της Έμμας δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως δύο είναι τα πράγματα που τον ανακουφίζουν: «Το ένα είναι αυτό και το άλλο είναι η αγάπη που έχει εισπράξει το παιδί μου. Ένα καταπληκτικό παιδί, έτσι όπως σας το λέω, και δεν το λέω εγώ επειδή είμαι ο μπαμπάς του, όλος ο κόσμος το λέει. Όσο περισσότερα όργανα του παιδιού μου δοθούν, τόσο πιο χαρούμενο θα με κάνει», τόνισε στον ΑΝΤ1.

Διαβάστε επίσης:

Τα στάδια της εξωσωματική γονιμοποίησης – Μυστικά προετοιμασίας για επιτυχία

Γιατί ένας Κύβος του Ρούμπικ είναι το πιο τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο για τα παιδιά

Θεσ/νικη: Πατέρας μωρού ο 16χρονος που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι – Μάχη για να ζήσει – Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε