Σέρρες: Αρνητές γονείς δεν στέλνουν σχολείο τα 4 παιδιά τους – Δεν δέχονται μάσκα και self test

Γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο: Νέες συλλήψεις και καταδίκες

Νεότερη είδηση: Κοινωνική έρευνα στο σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας στην Αλιστράτη Σερρών προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς, διέταξε η Εισαγγελέας Σερρών.

Η πολύτεκνη οικογένεια έχει έξι παιδιά εκ των οποίων τα δύο έπρεπε φέτος να περάσουν το κατώφλι του νηπιαγωγείου και δημοτικού και δύο το γυμνασίου, πράγμα που δεν συνέβη αφού οι γονείς τους αρνούνται να δεχθούν την εφαρμογή των μέτρων (μάσκα- self test).

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών η διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί – μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως- είναι να επισκεφθεί κοινωνική λειτουργός το σπίτι της οικογένειας για να εκδώσει πόρισμα, το οποίο θα παραδώσει στην Εισαγγελέα και αφού το εκτιμήσει θα πράξει αναλόγως.

Δεν τα στέλνουν στο σχολείο λόγω…μάσκας και self test

Ενα ζευγάρι στην τοπική κοινότητα Αλιστράτης Σερρών, του Δήμου Νέας Ζίχνης – αρνητές του κορωνοϊού, στερεί από τα τέσσερα παιδιά τους την εκπαίδευση και τα κρατά με το ζόρι σπίτι.

Το ζευγάρι αυτό δεν επιθυμεί τα παιδιά του να υποβληθούν σε self test για να εισέλθουν στην αίθουσα διδασκαλίας αλλά ούτε να φορέσουν και μάσκες που είναι υποχρεωτικές για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Infonews24, τα παιδιά είναι διάφορων ηλικιών, που φοιτούν στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο Αλιστράτης.

Οι κινήσεις των διευθυντών των σχολείων

Οι διευθυντές των σχολείων ενημέρωσαν εξ αρχής για τη μη φοίτηση των παιδιών τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών.

Το θέμα είναι γνωστό στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Γιάννη Καραβασίλη, ο οποίος δήλωσε στο Infonews24 πως «τα παιδιά δεν μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο από τη στιγμή που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα, υποχρεωτικά μέτρα (χρήση μάσκας, self test) και τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα παιδιά τηρούν τα μέτρα».

Γονείς, δείτε πότε και πώς θα παραλάβετε τα self test για να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία οι μαθητές

Οι γονείς είναι αμετάπειστοι

Μιλώντας στο Infonews24, ο Διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Στέλιος Ρίζος, ανέφερε πως υπήρξε επικοινωνία με την οικογένεια, αλλά αυτοί αρνούνται τη μάσκα, αρνούνται τα self tests, όλα τα μέτρα σχετικά με την πανδημία και επιμένουν να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο.

Μάλιστα ο κ. Ρίζος αποκάλυψε πως οι γονείς ενημερώθηκαν ότι ενδεχομένως θα πρέπει να ενημερωθεί σ’ αυτές τις περιπτώσεις ακόμη και η Εισαγγελία και όχι μόνο αρνήθηκαν, αλλά χρησιμοποίησαν και άσχημο λεξιλόγιο.

Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο, είναι διαφορετικές περιπτώσεις παιδιών, οι οικογένειες των οποίων μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή και μετά αναγκάζονται οι διευθυντές να ψάξουν αυτά τα παιδιά και εμπλέκεται και η αστυνομία σε αυτό το κομμάτι.

Τι δηλώνει ο μπαμπάς αρνητής

Ανένδοτος δηλώνει από την πλευρά του ο 37χρονος πατέρας, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες στο σχολείο, που δεν δέχεται τα παιδιά του, χωρίς να φοράνε μάσκες. Υποστήριξε, πως έτσι παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Μάλιστα ειδικά για την υποχρεωτική χρήσης μάσκας, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, παραπέμποντας και στην ιατρική επιστήμη… με την φράση «Άλλωστε όταν τα παιδιά φοράνε μάσκες στερούνται οξυγόνου».  Γι’ αυτό τον λόγο, όπως υποστήριξε, έχει προχωρήσει και σε μηνύσεις κατά της σχολικής κοινότητας.

Οι δηλώσεις του Διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

«Με πολλούς τρόπους και προφορικώς και εγγράφως επικοινωνεί με την οικογένεια. Εξηγεί όταν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση, ότι είναι υποχρεωμένη η οικογένεια να στέλνει τα παιδιά στο σχολείο, μέχρι να κλείσουν τα 16 χρόνια.

Όλα τα σχολεία πράττουν τα προβλεπόμενα, που αφορούν στην απουσία των παιδιών, με συστημένες επιστολές που λαμβάνουν οι γονείς.

Μπορώ να πω ότι πέρυσι σε πολλές οικογένειες στηρίχθηκαν και από τους Δήμους και από τα σχολεία, με συσκευές για να μπορούν να ανταποκρίνονται, αλλά υπάρχει αυτό το θέμα και δεν είναι μόνο δικό μας.

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις» υπογράμμισε ο κ. Ρίζος, ο οποίος διευκρίνισε πως σε αυτές τις περιπτώσεις τα παιδιά παίρνουν κανονικά απουσίες, ενώ τα παιδιά που παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα είναι συγκεκριμένα και είναι αυτά που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Εισαγγελική παρέμβαση για την οικογένεια που αρνείται να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών προκάλεσε η υπόθεση της πολύτεκνης οικογένειας στην Αλιστράτη, που αρνείται να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών η Εισαγγελέας διέταξε κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΠΑ: Πανελλήνια διάκριση στο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας “Trophy – Τροφή Challenge” για την ομάδα “Track4Value”

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί έσωσαν 3χρονο παιδί με κρίση άσθματος – Η επιχείρηση μεταφοράς του

«Ξέρω ότι έχει ορθογραφικό. Δεν θέλω να με διορθώσεις, αλλά να μ’ αγαπάς»

5ο Φεστιβάλ Παραμυθιού: Ετοιμαστείτε για παραμυθένια Χριστούγεννα στον Πολυχώρο Πολιτισμού IDEAL (από 28/11)