Σέρρες: «Μαμά πήραν τον Βασίλη με ασθενοφόρο» ψέλλισε η 7χρονη αδερφή του – Συγκλονίζει η περιγραφή δασκάλου για το συμβάν

Στιγμές που συγκλονίζουν περιγράφει στην ΕΡΤ και τον Β. Αναστασιάδη, ο δάσκαλος του 9ου Δημοτικού Σχολείου στις Σέρρες, όπου έχασε την ζωή του από έκρηξη στον καυστήρα ο 11χρονος Βασίλης Μάξιμος.

Έχω μπροστά μου την εικόνα – Ο Βασίλης ήταν παιδί όλων μας» – Συγκλονίζει ο δάσκαλος που είδε την τραγωδία

Φανερά συγκινημένος, ο δάσκαλος του ολοήμερου που ήταν παρών στο περιστατικό, περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές της έκρηξης, το σύννεφο σκόνης και τα παιδιά που έπεσαν στο έδαφος για να προστατευθούν.

“Όλοι οι δάσκαλοι και ο διευθυντής του σχολείου είναι σοκαρισμένοι”, είπε στην ΕΡΤ ο δάσκαλος του ολοήμερου.

Με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο υπεύθυνοι των εργασιών στον καυστήρα του σχολείου (εργολάβος και ηλεκτρολόγος), μετά τις καταθέσεις τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

«Μαμά πήραν τον Βασίλη με ασθενοφόρο» ψέλλισε η 7χρονη αδερφή του

«Μαμά πήραν τον Βασίλη με ασθενοφόρο» ήταν τα λόγια της επτάχρονης αδερφής του παιδιού που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του στο δημοτικό σχολείο των Σερρών. Ο θείος του 11χρονου Θόδωρος Καντάς, περιγράφει τραγικές στιγμές και δίνει εκ μέρους των γονέων του 11χρονου το μήνυμα πως «υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν», αλλά κυρίως ότι οι γονείς πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στέλνοντας τα παιδιά τους σχολείο.

Η 7χρονη αδελφή του τον έψαχνε στο προαύλιο, μέσα στον πανικό μετά την έκρηξη στο σχολείο

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο θείος του παιδιού σημείωσε ότι η 7χρονη αδελφή του Βασίλη, που επίσης ήταν στο σχολείο, τον έψαχνε μέσα στον πανικό που επικρατούσε.

Οπως είπε ο θείος του παιδιού, η βαριά σιδερένια πόρτα που εκσφενδονίστηκε μετά την έκρηξη στο λεβητοστάσιο, χτύπησε πρώτα σε έναν τοίχο και από εκεί κατευθύνθηκε στο σημείο που ήταν ο Βασίλης και τα άλλα δύο παιδιά, στα οποία έπεσε με δύναμη. Ανέφερε, μάλιστα, πως αν η πόρτα περνούσε 3 εκατοστά πιο ψηλά δεν θα είχε χτυπήσει τον Βασίλη και τα άλλα παιδιά και θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία.

Ο θείος του παιδιού επανέλαβε σήμερα πως ο 11χρονος είχε ζητήσει να μην πάει στο σχολείο την ημέρα της τραγωδίας, καθώς όπως ανέφερε δεν αισθανόταν πολύ καλά.

Περιέγραψε μάλιστα την σπαρακτική στιγμή που η 7χρονη αδελφή του Βασίλη, μετά την έκρηξη, καθώς ήταν και εκείνη στο προαύλιο του σχολείου, το έψαχνε να τον βρει μέσα στον πανικό που επικράτησε, ενώ παρέμενε δίπλα του μόλις παρέλαβε το παιδί το ασθενοφόρο. «Δεν ξέρω αν έχει συνειδητοποιήσει τι συνέβη» είπε χαρακτηριστά ο θείος του άτυχου παιδιού, αναφερόμενος στην 7χρονη.

Η οικογένεια του άτυχου 11χρονου, έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, συμφωνεί στις εκτιμήσεις του κατά μεγάλο ποσοστό με το πραγματογνώμωνα που διεξάγει την έρευνα για το τραγικό περιστατικό. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η αιτία της έκρηξης είναι εμφανής, σε όσους ερευνούν την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Ένα στα τέσσερα ζευγάρια που κάνουν εξωσωματική με θυλακιοτροπίνης άλφα πετυχαίνουν γέννηση ζωντανού νεογνού

«Νοιάζομαι για το παιδί μου» και φροντίζω για την ψυχική υγεία όλης της οικογένειας

Αυτή είναι η μεγάλη κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους στις 8/12!