Σοκ σε σχολική αίθουσα: Μαθητής σημαδεύει την καθηγήτριά του με όπλο (video)

Τρόμος προκλήθηκε σε σχολική αίθουσα στην Γαλλία, όταν μαθητής σημάδεψε με όπλο την καθηγήτριά του την ώρα που εκείνη διόρθωνε γραπτά άλλων μαθητών.

Ο 15χρονος και η παρέα του εισέβαλαν το πρωί της Πέμπτης, 18 Οκτωβρίου, στην τάξη που η καθηγήτρια βαθμολογούσε γραπτά στο γραφείο της, την σημάδεψε με το όπλο και φώναξε «Κατέβασε το κεφάλι σου». Εκείνη ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές του και οι συμμαθητές του… γελούν!

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης σε γυμνάσιο της κοινότητας Κρετέιγ στη Γαλλία, ενώ την στιγμή της «επίθεσης» κατέγραφε σε βίντεο με το κινητό του άλλος μαθητής.

Οι εικόνες αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις, ενώ η καθηγήτρια υπέβαλε μήνυση κατά των μαθητών. Οι μαθητές από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι το όπλο ήταν ψεύτικο και πως όλο αυτό ήταν απλώς μια… φάρσα!

Δείτε το βίντεο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, διεμήνησε στον αρμόδιο Υπουργό «να βεβαιωθεί ότι το συγκεκριμένο περιστατικό θα τιμωρηθεί αναλόγως και ότι παρόμοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στα σχολεία της Γαλλίας».

Περίπου 10 άτομα ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, οι οποίοι συνελέφθησαν και οδηγήθηκαν στο τμήμα. Ανάμεσά τους δύο μαθητές 15 και 16 ετών, αλλά και ένας νεαρός 20χρονος άνδρας. Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν ήταν ένοπλη επίθεση, απόπειρα φόνου και άσκηση βίας. Οι δύο μαθητές κρατούνται σε φυλακές ανηλίκων και επιμένουν προς επρόκειτο για αστείο!