Σοκ στο Νοσοκομείο Παίδων: 7χρονος και 13χρονη κατήγγειλαν παρενόχληση από 14χρονο – Τον ξυλοκόπησε ο νονός όταν το έμαθε

Αγωγή Πλεύρη για να σταματήσει η απεργία στο Παίδων Πεντέλης

Αποτροπιασμό προκαλεί νέο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που έλαβε χώρα χθες στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με θύμα έναν 7χρονο που έπεσε θύμα παρενόχλησης από 14χρονο. 

Εκεί βρίσκεται τόσο ο 7χρονος όσο και ο 14χρονος με εισαγγελική εντολή και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 7χρονος είπε στην μητέρα του ότι τον παρενόχλησε ο 14χρονος στις τουαλέτες. Η μητέρα, ενημέρωσε και τον νονό του παιδιού, ο οποίος με τη σειρά του, έσπευσε στο νοσοκομείο και… ξυλοκόπησε τον 14χρονο!

Η παρέμβαση της Αστυνομίας

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενημερώθηκε τη Αστυνομία για το συμβάν, το οποίο ανέλαβε η υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας. Αυτή τη στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο των καταθέσεων.

Ο άνδρας, ο οποίος αποδείχτηκε τελικά νονός του 7χρονου, κατάφερε να εξαφανιστεί από το σημείο πριν φτάσει η αστυνομία.

Καταγγελία και από 13χρονη

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ανηλίκων της ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση, μια 13χρονη η οποία επίσης φιλοξενείται στο «Παίδων» κατήγγειλε και τη δική της σεξουαλική κακοποίηση από τον 14χρονο, καταγγελίες που μαζί με του 7χρονου εξετάζονται.

Το περιστατικό φέρνει ξανά στο φως της δημοσιότητας, για ακόμα μια φορά, το θέμα με τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, αν και δεν έχουν προβλήματα υγείας αλλά επειδή έχουν κάποιο πρόβλημα στην οικογένειά τους και δε μπορούν να μένουν σπίτι τους

ΕΔΕ για καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στο Παίδων διέταξε ο Θάνος Πλεύρης

Εντολή να διενεργηθεί άμεσα ΕΔΕ έδωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για παρενόχληση ανηλίκου από ανήλικο στο νοσοκομείο Π & Α Κυριάκου.

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: 37 παιδιά φιλοξενούνται εκεί χωρίς να έχουν πρόβλημα υγείας

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, έκανε λόγο για τραγικά περιστατικά, «που όμως είχαμε επισημάνει ότι θα συμβούν».

«Δεν έχει καμία ευθύνη το νοσοκομείο, τα παιδιά θα έπρεπε να βρίσκονται σε προνοιακές μονάδες».

Όπως κατήγγειλε ο κ. Γιαννάκος, τα νοσοκομεία που με εισαγγελική εντολή αναγκάζονται να φιλοξενούν παιδιά, καταλήγουν να τα κρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα άλλα παιδιά που καταφεύγουν εκεί με προβλήματα υγείας, να νοσηλεύονται σε ράντζα.

«Τα παιδιά που φιλοξενούνται πολύ καιρό λειτουργούν ως ομάδες και εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά».

Ο κ. Γιαννάκος επιβεβαίωσε τα γεγονότα, όπως του μεταφέρθηκαν από τους εργαζομένους στο «Παίδων», σημειώνοντας ότι το νοσοκομείο δε φέρει καμία ευθύνη.

Η έρευνα συνεχίζεται τόσο για τον εντοπισμό του νονού του 7χρονου που ξυλοκόπησε τον 14χρονο και τον φύλακα του νοσοκομείου, όσο και για το περαστικό με τους ανηλίκους.

Διαβάστε επίσης:

Η αγωνιώδης προσπάθεια να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο παιδί που έπαθε επιληπτικό επεισόδιο (video)

Το Δημοτικό Σχολείο Βροντούς ξεχωρίζει για τις καινοτόμες δράσεις που προωθούν την αειφόρο ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία

«Ο Μπαλωματούλης»: Η ιστορία μιας καμηλοπάρδαλης είναι η αφορμή για να μιλήσουμε στα παιδιά για την νευροϊνωμάτωση