Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την 8χρονη που έγλειψε δυο φορές την τούρκικη τουαλέτα για να την …κάνουν παρέα

Η είδηση ότι μια 8χρονη μαθήτρια αναγκάστηκε από συμμαθητές της σε σχολείο της Θεσσαλονίκης να γλείψει δυο φορές την τούρκικη τουαλέτα του σχολείου είχε αναστατώσει γονείς και εκαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα.

Νέες αποκαλύψεις για το περιστατικό

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας το περιστατικό έγινε σε ώρα μαθήματος και όχι διαλείμματος, ενώ τα παιδιά που εμπλέκονται «ρίχνουν» τις ευθύνες το ένα στο άλλο. Την ίδια ώρα οι δάσκαλοι φαίνεται να υποβαθμίζουν το περιστατικό και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση στους γονείς του κοριτσιού.

«Επειδή εσύ έγλειψες σκ@@ά, εγώ θα χάσω τη θέση μου;» Το σχόλιο του δασκαλου

Μιλώντας στο «FOCUS FM» ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε χαρακτηριστικά πως ένας από τους δύο επιβλέποντες εκπαιδευτικούς είπε στο παιδί «επειδή εσύ έγλειψες σκ@@ά, εγώ θα χάσω τη θέση μου»;

Παράλληλα υπογράμμισε, ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, λέγοντας, ότι «επισήμως περιμένουμε σήμερα την ανακοίνωση του πορίσματος της ΕΔΕ. Δυστυχώς οι γονείς των παιδιών, που εμπλέκονται, δεν εκδήλωσαν μία συγγνώμη ή μία συμπάθεια στο παιδί. Απλώς επιβεβαίωσαν, ότι το περιστατικό έλαβε χώρα. Μεταφέρουν την άσκηση βίας το ένα στο άλλο». «Ναι το κάναμε, αλλά δεν είμαστε αυτοί, που την ανάγκασαν», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Πώς συνέβη το περιστατικό εν ώρα ολοήμερου

Όπως περιέγραψε, όλα έγιναν στις 16 Γενάρη, 2:20-2:25 μ.μ. κατά τη δεύτερη διδακτική ώρα του ολοήμερου. «Η εκπαιδευτικός, που ήταν υπεύθυνη για την επιστασία και διδαχή, επέτρεψε στα παιδιά, με την προϋπόθεση, ότι είχαν κάνει τις εργασίες τους για την επόμενη μέρα, να εξέλθουν και να παίξουν στους σχολικούς διαδρόμους ή στον αύλειο χώρο, αν και απαγορεύεται η έξοδος των παιδιών από την αίθουσα διδασκαλίας, παρά μόνο για σοβαρό λόγο και μόνο με τη συνοδεία δασκάλου. Το θύμα, ένα παιδί ιδιαίτερα ντροπαλό, επειδή είχε την ανάγκη να παίξει, παρακάλεσε συμμαθητές της, που έπαιζαν λάστιχο, να παίξει μαζί τους. Αυτά δέχθηκαν, με την προϋπόθεση, ότι θα έκανε τη δοκιμασία, που θα της έθεταν».

Το παιδί έπεσε θύμα άγριου bullying

Σύμφωνα με τον δικηγόρο «το παιδί αποδέχθηκε, χωρίς να έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα και ελπίζοντας, ότι αυτό δε θα ισχύσει. Έχασε και τα παιδιά την οδήγησαν στις τουαλέτες, με μία άσκηση βίας, την πίεσαν και το έκανε. Το πιο φρικιαστικό είναι, ότι μετά της απαγόρευσαν να πλύνει το στόμα της. Συνέχισαν το παιχνίδι, αλλά τα άλλα παιδιά, που έχαναν αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη δοκιμασία, λέγοντας, ότι για εμάς δεν ισχύει αυτό. Επαναλήφθηκε 2η φορά το ίδιο πράγμα για το κοριτσάκι, μόλις έχασε ξανά στο παιχνίδι. Είναι φοβερό ως προς την έμπνευση και την υλοποίηση», είπε σοκαρισμένος ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης.

Παρακολουθείται από ειδικό παιδοψυχολόγο

Μάλιστα, όπως είπε, «Όταν σχόλασε το παιδί ανακοίνωσε στη μητέρα της, ότι επιτέλους την έπαιξαν τα παιδιά και εκεί ξέσπασε σε κλάματα….”αλλά με υποχρέωσαν να κάνω αυτό”. Όλοι είναι συγκλονισμένοι, το παιδί παρακολουθείται από ειδικό παιδοψυχολόγο, δεν μπορεί να κοιμηθεί μόνο του και ξυπνάει λέγοντας “γιατί εγώ”; Δεν έχει πάει ακόμη στο άλλο σχολείο, γιατί δεν μπορεί».