Σουφλέ με κολοκυθάκια

Χρώματα, αρώματα και νοστιμιά σε ένα καλοκαιρινό πιάτο που θα το απολαύσουν όλα τα μέλη της οικογένειας.

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στoν τρίφτη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνιθο
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. φέτα
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
λίγο βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκύθια με αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στίβουμε με τα χέρια μας και τα βάζουμε σέ ενα μπωλ.

Προσθέτουμε τον άνιθο ψιλοκομμένο, τη φέτα θρυμματισμένη με ένα πιρούνι, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το πιπέρι και μπέκιν πάουντερ. Σωτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο και το προσθέτουμε στα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε το μίγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο σιμιγδάλι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Διαβάστε επίσης:

Moσχάρι στη γάστρα με λαχανικά

Λαζάνια με κολοκυθάκια και μελιτζάνες

Σπαγγέτι με μελιτζάνες και σάλτσα ελιάς