Σπουδαία βράβευση για την ταινία μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα – Πού θα την δούμε;

Με ποικίλες δράσεις που καλλιεργούν την κινηματογραφική παιδεία αλλά και μέσα από τον Όμιλο Κινηματογράφου, οι μαθητές Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, μαζί με τους καθηγητές τους, δημιούργησαν την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Η Έκθεση».

Πρόκειται για μια ταινία μυθοπλασίας που εξετάζει το πάντα επίκαιρο θέμα του σχολικού εκφοβισμού και τη σιωπή γύρω από αυτό, μια σιωπή που δεν είναι τίποτε άλλο παρά συνενοχή…

Η ταινία έχει λάβει το 3ο Βραβείο ταινίας μυθοπλασίας στο 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία», το 2016, και έχει προβληθεί, κατόπιν επιλογής, στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

Μάλιστα, πρόκειται να προβληθεί από το COSMOTE HISTORY, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στις 18.45. Επίσης, η ταινία είναι διαθέσιμη δωρεάν on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Η σκηνοθεσία είναι του Καθηγητή Εικαστικών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Θοδωρή Χρυσικού σε σενάριο δικό του και του Συντονιστή Γερμανικών, Βασίλη Τάτση με τη συνεργασία και συμμετοχή μαθητών Γ’ Γυμνασίου.