Στην Αθήνα Drag Queens διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά και τους μαθαίνουν να αποδέχονται κάθε άνθρωπο -όσο διαφορετικός κι αν είναι

Στην Αθήνα Drag Queens διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά και τους μαθαίνουν να αποδέχονται κάθε άνθρωπο -όσο διαφορετικός κι αν είναι

Κρίνοντας από την έξαρση της βίας ανάμεσα σε παιδιά εφηβικής ηλικίας και τις συμμορίες ανηλίκων που δρουν κατά συρροήν σε όλη την Ελλάδα, ένα σαφές μήνυμα που θα έπρεπε οι γονείς να παίρνουμε είναι η ανάγκη να μεγαλώσουμε παιδιά που θα αποδέχονται και θα σέβονται κάθε άνθρωπο, όσο διαφορετικός κι αν είναι.

Προς αυτή την κατεύθυνση στρέφεται η οργάνωση «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», η οποία σε συνεργασία με το «HGW std. Supporting Queer Arts», πραγματοποιεί μία σειρά εκδηλώσεων στις οποίες Drag Queens διαβάζουν παραμύθια σε παιδιά στην Αθήνα.

Πρόκειται για παραμύθια χωρίς βία, συμπεριληπτικά, τα οποία δεν αποκλείουν κανένα πλάσμα, σε μια δράση που στόχο έχει να εξοικειώσει τα παιδιά με τη διαφορετικότητα.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, με τις Drag Queens Aphrodite Hgw και Marianah Grindr να διαβάζουν το ανέκδοτο παραμύθι «Η μάγισσα Δενπαίζω» της Στέλλας Μπελιά.

«Οι νεράιδες διάβασαν παραμύθια και μας πήγαν σε έναν κόσμο όπου όλα τα παιχνίδια είναι για όλα τα παιδιά! Έναν τέτοιο κόσμο θέλουμε για να μεγαλώσουν τα παιδιά μας…», σχολίασε η οργάνωση στο Facebook.

Ανάλογη εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη.

Θα συμμετείχατε με το παιδί σας σε μία τέτοια εκδήλωση; Αν ναι, αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα:

Ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό με ένα υπέροχο μήνυμα κοσμεί αυτό το σχολείο (εικόνες)

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ακυρώνεται η κατασκευή των τριών νέων Νοσοκομείων

Κούγιας: Ο Δασκαλάκης έστελνε ερωτικά μηνύματα στη Ρούλα Πισπιρίγκου αφού είχαν πεθάνει τα παιδιά τους (video)