Θεσσαλονίκη: Drag queens διάβασαν παραμύθια σε μικρά παιδιά

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις κάνουν οι φωτογραφίες μιας δράσης που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Pride με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδα «Espresso», από την οργάνωση «Πολύχρωμο σχολείο», που υποστηρίζεται από τον δήμο Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 23 Ιουνίου στην Πλατεία Ναυαρίνου μια ιδιαίτερη δράση όπου Drag Queens, διάβασαν παραμύθια σε μικρά παιδιά.

Όπως έγινε γνωστό μικρά παιδιά, όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό στιγμιότυπο, ακούν παραμύθια από Drag Queens, που κάθονται μπροστά από την πολύχρωμη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ. Στις κοινοποιήσεις που έγιναν στα κοινωνικά δίκτυα, έγραφε «ένα παραμυθάκι ακόμα κυρία», με hastag, τα παιδιά είναι το μέλλον.

Η ΜΚΟ, «Πολύχρωμο Σχολείο – Rainbow Families» διοργανώνει δράσεις που αφορούν ομόφυλα ζευγάρια και ομόφυλες οικογένειες με παιδιά και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει σε θέματα διαφορετικότητας τους ανήλικους, ακόμη και από τη νηπιακή ηλικία.

Mια δράση που αποτελεί θεσμό στο εξωτερικό

Το Drag Queen Story Hour είναι μια δημοφιλής εκδήλωση για παιδιά που λαμβάνει χώρα σε έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό αμερικανικών δημόσιων βιβλιοθηκών. Οι drag queens διαβάζουν παραμύθια σε παιδιά, τα παιδιά το απολαμβάνουν και μέσα από όλη αυτή την κίνηση επιχειρείται να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σε θέματα φύλου και να μάθουν να αγαπούν την ομορφιά της διαφορετικότητας στη ζωή.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Στο νοσοκομείο νεογνό 7 ημερών με κορωνοϊό

Δραματικές σκηνές στη Θεσσαλονίκη: Πατέρας πνίγηκε μπροστά στον 15χρονο γιο του

Ζήτημα ωρών η νέα κατάθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου για τις συνθήκες θανάτου Μαλένας και Ίριδας – Τι θα γίνει με τον Δασκαλάκη;