Στον Κορυδαλλό η 30χρονη μάνα του μωρού που κάηκε στη Βάρκιζα: Τι είπε στον ανακριτή

Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε τελικά η μητέρα του 13 μηνών μωρού που κάηκε στο διαμέρισμά της, στην οδό Έριδος στη Βάρκιζα.

Ο συνήγορός της ζήτησε να εξεταστεί η 30χρονη από ψυχίατρο, ώστε να κριθεί αν θα παραμείνει ή όχι στη φυλακή.

Η ίδια μιλώντας πριν από δύο ημέρες στον ανακριτή δήλωσε κακοποιημένη ως παιδί και ζήτησε βοήθεια, ενώ παραδέχτηκε ότι έδενε το μωρό της και το άφηνε μόνο του επί ώρες. Είπε χαρακτηριστικά: “Κυρία Πρόεδρε, στη ζωή μου βρίσκομαι αγκαλιά και συνοδοιπόρος με μία λέξη: απώλεια . Απώλεια της μητέρας μου, Απώλεια της αγνότητας και της παιδικής αθωότητας, απώλεια της οικογενειακής γαλήνης, απώλεια της φυσιολογικής κοινωνικής ζωής και την τραγικότερη όλων- το μεγάλο μου τραύμα μέχρι την περασμένη Τετάρτη. Απώλεια παιδιού.”

Αναφορικά με το τραγικό συμβάν συμπλήρωσε: «Προσπάθησα να μπω μέχρι το υπνοδωμάτιο, δεν μπορούσα καν να δω ούτε να αναπνεύσω από τους καπνούς, πνιγόμουν, ο χώρος ήταν απροσπέλαστος από τα τοξικά αέρια. Θυμάμαι ότι κατέβηκα ουρλιάζοντας. Ο σύντροφός μου ήταν ακόμη από κάτω του ζήτησα βοήθεια, ανεβήκαμε πάλι αλλά ήταν αδύνατον και αυτός να παρέμβει».

Η 30χρονη συνελήφθη την Πέμπτη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Η ίδια βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ από τα λεγόμενά της φαίνεται να μην έχει καταλάβει το μέγεθος της κακουργηματικής πράξης για την οποία κατηγορείται

Ο θάνατος του μωρού φαίνεται να προήλθε όταν η 30χρονη άφησε κοντά στο κρεβατάκι του παιδιού ένα θερμαντικό σώμα για να είναι ζεστό το δωμάτιο και στη συνέχεια βγήκε από την πολυκατοικία, προκειμένου να συναντήσει φίλο της που την περίμενε μέσα στο αυτοκίνητό του. Η φωτιά μάλλον ξέσπασε από το θερμαντικό σώμα και το κοριτσάκι κάηκε ζωντανό και αβοήθητο, πάνω στο κρεβατάκι του.