“Συγγνώμη, που το σώμα μου απέτυχε και σας άφησα μόνα σας”: Μαμά που γέννησε πρόωρα, συγκινεί

Η μαμά Anthea Jackson Rushford με μια συγκλονιστική ανάρτησή της στο Facebook εκφράζει δημόσια ένα μεγάλο συγγνώμη στα πρόωρα μωράκια της που σε λίγο καιρό θα κλείσουν το πρώτο χρόνο ζωής. Μέσω της ανάρτησής της εκφράζει πόσο πολύ ήθελε να τα γεννήσει στους 9 μήνες κύησης όμως όπως η ίδια λένε το σώμα της, την  πρόδωσε και αναγκάστηκε να τα γεννήσει πρόωρα. Το μήνυμά της είναι καθηλωτικό και σίγουρα όσες μαμάδες είχατε πρόωρο τοκετό θα ταυτιστείτε με τις σκέψεις της.

“Συγνώμη που το σώμα μου απέτυχε…

Συγγνώμη, που δε μπόρεσα να σας κρατήσω ασφαλείς. Το να σας προστατεύω και να σας κρατάω ασφαλείς, ήταν η μεγαλύτερη επιθυμία μου.

Συγγνώμη, που η σωτηρία σας έπρεπε να είναι τόσο οδυνηρή. Το μικροσκοπικό σας σώμα, πάλεψε τόσο σκληρά. Αγωνιστήκατε γενναία. Η πρώτη σας μέρα θα έπρεπε να ήταν στο στήθος μου.

Συγγνώμη, που σας άφησα μόνα σας. Συγγνώμη, που και αργότερα σας άφησα αρκετές φορές, αλλά ξέρετε, με χρειάζεται και η μεγαλύτερη αδελφή σας.

Έπρεπε να διαιρέσω την αγάπη μου, με έναν τρόπο που τότε μου έμοιαζε αφύσικος.

Ήμασταν μία οικογένεια κατακερματισμένη, που έπρεπε να μαζέψει όλα τα κομμάτια της, αφού όλα ήρθαν τόσο γρήγορα και τόσο ξαφνικά.

Σήμερα, ένα μήνα πριν κλείσετε τον πρώτο χρόνο της ζωής σας, είστε όμορφοι και μεγαλώνετε υπέροχα. Η τύχη μάς έχει πλέον χαμογελάσει και θέλω τόσο πολύ να χαρώ. Αλλά οι ενοχές δεν με αφήνουν. Δεν μου επιτρέπουν να ξεχάσω. Λυπάμαι, και θα λυπάμαι αιώνια.

Συγγνώμη, για τις μέρες μετά τη γέννησή σας που ήμουν μακριά σας. Για τον χρόνο που χάσαμε. Για τις στιγμές, για τις χαμένες αγκαλιές. Ήθελα, τόσο πολύ, να είμαι δίπλα σας, αλλά το μόνο που μπορούσα να σας προσφέρω τότε, ήταν αυτή η περίεργη προσέγγιση.

Ελπίζω η δύναμη σας να με χαλαρώσει, καθώς πλησιάζουν τα πρώτα πρόωρα γενέθλια σας.

Δεν γνωρίζετε ότι γεννηθήκατε νωρίς, ότι αντί να χαρείτε τις απλές στιγμές ενός νεογέννητου, εσείς δίνατε μία μεγάλη μάχη για τη ζωή σας. Σας βλέπω να γελάτε, χωρίς φόβο, χωρίς καμία ανάμνηση από εκείνες τις δύσκολες μέρες στην Εντατική. Όμως, τότε κερδίσατε τη μάχη. Εγώ δε μπόρεσα να σας προστατεύσω.

Προστατεύσατε, όμως, εσείς το μικροσκοπικό σας σωματάκι, τον εαυτό σας, την ίδια σας τη ζωή. Ίσως κάποια μέρα να μπορέσω να έρθω σε αυτό το ασφαλές σας μέρος. Μέχρι, τότε, θα σας βλέπω να μεγαλώνετε, έχοντας αφήσει πίσω το δύσκολο και «βίαιο» ξεκίνημα σας στη ζωή, και να γίνετε οι άνθρωποι, που δε μπορώ παρά να ελπίζω να είμαι.

Πηγή: Θετική Διαπαιδαγώγηση – Gkantsiou Voula Certified Parent Educator A A T H