Συναγερμός για το Momo Challenge – Αυτοκτόνησαν δύο παιδιά

Συναγερμός έχει σημάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαιτίας της νέας διαδικτυακής πρόκλησης με την ονομασία Momo Challenge. Μετά τη Μπλε Φάλαινα που στάθηκε αφορμή για να χάσουν εκατοντάδες παιδιά τη ζωή τους ανά τον κόσμο, η νέα διαδικτυακή τρέλα φαίνεται να παίρνει εξίσου μεγάλες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι τοπικές αρχές στην Κολομβία, ένα 12χρονο κορίτσι και ένα 16χρονο αγόρι έβαλαν τέλος στη ζωή τους, και οι δύο μέσα στο ίδιο 48ωρο, αφού έπαιξαν το τρομακτικό παιχνίδι που θέτει στους συμμετέχοντες απειλητικές για τη ζωή τους προκλήσεις μέσω της εφαρμογής WhatsApp.

Και οι δύο τραγικές αυτοκτονίες σημειώθηκαν στη μικρή πόλη Μπαρμπόσα, η οποία βρίσκεται στα δυτικά της χώρας, στην περιοχή Σανταντέρ. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τα δύο θύματα φαίνεται ότι γνωρίζονταν μεταξύ τους. Μάλιστα, ο 16χρονος φαίνεται να ενεπλάκη πρώτος στο παιχνίδι και στη συνέχεια το πρότεινε στο 12χρονο κορίτσι, προτού ο ίδιος βάλει τέλος στη ζωή του. Τα κινητά των παιδιών βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας και, όπως έχει ανακοινωθεί, έχουν βρεθεί και στα δύο μηνύματα από τη «Momo».

Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr