Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους μαθητές που συμμετείχαν στην 59η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Για μια ακόμη φορά,‐ «έχει καθιερωθεί ένα είδος εθίμου», όπως είπε και η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος,‐ οι συμμετέχοντες στις Μαθητικές Ολυμπιάδες προσκλήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο στις 17 Φεβρουαρίου. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν οι μαθητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στην 59η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη Cluj Napoka της Ρουμανίας τον Ιούλιο του 2018:

Λώλας Δημήτριος
Μελάς Δημήτριος
Μιχαλάκης Βάιος Ραφαήλ
Ντόκας Ευθύμιος
Προδρομίδης Κυπριανός
Ιάσων
Τσιάμης Ραφαήλ

Την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Ανάργυρος Φελλούρης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Δρούτσας, και ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Τυρλής.

«Χαίρομαι διότι, για μιαν ακόμη χρονιά, κάνουμε μαζί πράξη την δέσμευση που ανέλαβα απέναντί σας, το 2016, σύμφωνα με την οποία αυτή η υποδοχή θα γίνεται κάθε χρόνο. Χαίρομαι, επιπλέον, γιατί το παράδειγμά σας εμπνέει τη Νέα Γενιά όχι μόνο στην Πατρίδα μας, την Ελλάδα, αλλά την Νέα Γενιά σ’ όλο τον χώρο της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει Έλληνας και τι σημαίνει Ελλάδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.