Τα 7 συχνότερα λάθη που κάνετε στη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας

Χριστούγεννα! Υπάρχει ωραιότερη περίοδος; Με τα φωτάκια, τα στολίδια, τη χρυσόσκονη…Μέσα όμως στον ενθουσιασμό μας είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε και να γίνουμε λίγο υπερβολικοί στον στολισμό μας. Ιδού λοιπόν τα 7 λάθη που μπορεί να κάνουμε όλοι μας και πώς μπορείτε να τα διορθώσετε:

Το σπίτι σας δεν μοιάζει πλέον εορταστικό, αλλά παραφορτωμένο

Το ξέρουμε ότι λατρεύετε τα Χριστούγεννα, ακριβώς όπως και εμείς, αλλά υπάρχουν και όρια. Δεν είναι ανάγκη να γεμίσετε κάθε επιφάνεια στο σπίτι σας με στολίδια ούτε να βάλετε φωτάκια σε κάθε πρίζα.

easy-diy-christmas-decorationschristmas-decorations

Παραμένετε κολλημένοι στο κόκκινο και το πράσινο

Ναι, είναι σίγουρα η καλύτερη χρωματική παλέτα για τα Χριστούγεννα. Αξίζει όμως να τολμήσετε σίγουρα το χρυσό, το ασημένιο, αλλά και διάφορους συνδυασμούς. Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι το κόκκινο δείχνει τέλειο μαζί με την παστέλ απόχρωση της μέντας;

Έχετε μεταμορφώσει το μπαλκόνι σας σε «Λας Βέγκας»

Σας αρέσει να ανταγωνίζεστε τους γείτονες σας στο ποιος θα βάλει πιο πολλά φωτάκια; Ήρθε η ώρα να βάλετε ένα όριο και στον εξωτερικό σας χώρο. Δεν χρειάζεται να παθαίνει κάποιος επιληψία όταν περνάει έξω από το σπίτι σας.

Γεμίζετε όλο το σπίτι με κεριά που έχουν άρωμα

Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα ή δύο κεριά με ίδιο – ή έστω ταιριαστό – άρωμα, έτσι ώστε να μην κοντεύει να πάθει κάποιος αλλεργία όταν μπαίνει στο σπίτι σας.

christmas-holiday-decorations-l-6a4a25dcfd22a3e8

Βάζετε το δέντρο σας στο λάθος σημείο

Αρχικά δεν πρέπει να είναι κοντά σε επικίνδυνα σημεία, όπου μπορεί να καεί ή και να πέσει. Στη συνέχεια, επιλέξετε μια θέση όπου φυσικά δεν θα σας ενοχλεί, αλλά όπου θα μπορείτε να το θαυμάζετε από κάθε σημείο. Εάν είναι ανάγκη, αλλάξτε θέση σε κάποια έπιπλα.

Ξεχνάτε πως η φύση χαρίζει τα καλύτερα στολίδια

Μπορείτε με μια βόλτα να μαζέψετε κουκουνάρια και κλαδιά τα οποία στη συνέχεια θα στολίσετε μόνοι σας. Και -το σημαντικότερο- είναι δωρεάν!

Οι χριστουγεννιάτικες κάρτες σας δεν βλέπουν ποτέ το φως της μέρας

Είναι κάτι τόσο όμορφο και σπάνιο στην εποχή που ζούμε, επομένως αξίζει να τις έχετε σε κοινή θέα και να τις χαίρεστε. Μπορείτε κιόλας να τις κρεμάσετε σαν γιρλάντα.

Σε συνεργασία με την Huffingtonpost.gr