Παραμυθένιες ιδέες διακόσμησης με Αλεξανδρινό

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να παρουσιάσετε τα Αλεξανδρινά καθ όλη την διάρκεια των Χριστουγέννων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα!

Γυάλινα στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

RS66208_1 von 4_Christbaumkugel mit dem Weihnachtsstern_Schritt 1Αρχικά, βάζετε βρύα στις γυάλινες μπάλες.

RS66209_2 von 4_Christbaumkugel mit dem Weihnachtsstern_Schritt 2Μετά, τοποθετείτε το μίνι αλεξανδρινό στην γυάλινη μπάλα χωρίς το γλαστράκι του.

RS66210_3 von 4_Christbaumkugel mit dem Weihnachtsstern_Schritt 3Έπειτα, πολύ απλά γεμίστε το χώρο που θα μείνει κενό με βρύα.

RS66211_4 von 4_Christbaumkugel mit dem Weihnachtsstern_fertigsmallΚαι είστε έτοιμοι να διακοσμήσετε το δέντρο σας με τις υπέροχες, Χριστουγεννιάτικες Αλεξανδρινές μπάλες. Τόσο εύκολο!

Κρεμαστές γλάστρες

2014-weihnachtssterne-sky-planter-step1smallΑυτός ο νέος τρόπος παρουσίασης των Αλεξανδρινών μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα με τις κατάλληλες γλάστρες. Με τη χρήση μιας κρεμαστής γλάστρας το Αλεξανδρινό μεταμορφώνεται μαγικά!

2014-weihnachtssterne-sky-planter-step2smallΑρχικά, αφαιρέστε μαλακά το Αλεξανδρινό από την γλάστρα του και αφαιρέσετε το περιττό χώμα κουνώντας το απαλά ή με τα χέρια σας.

2014-weihnachtssterne-sky-planter-step3smallΠάρτε την κρεμαστή γλάστρα και αρχικά τοποθετήστε τη βάση από τερακότα στον πάτο της, ώστε να ρυθμιστεί η παροχή νερού. Μετά τοποθετήστε το Αλεξανδρινό και βάλτε έναν προστατευτικό δακτύλιο από δίχτυ, ούτως ώστε να εμποδίσετε το Αλεξανδρινό να πέσει όταν είναι αναποδογυρισμένο. Και αυτό είναι όλο! Η κρεμαστή σας γλάστρα είναι έτοιμη!

2014-weihnachtssterne-sky-planter-step4smallΕίναι εύκολο να ποτίσετε την γλάστρα μέσα από τις τρύπες που υπάρχουν στον πάτο της. Επιπλέον, η τερακότα που έχει τοποθετηθεί συγκρατεί το νερό και έτσι το φυτό δεν στάζει.

Ο Κάθετος Κήπος

2014-weihnachtssterne-vertical-garden-step1Για να φτιάξετε τον «Κάθετο Κήπο» το μόνο που χρειάζεστε είναι εμποτισμένοι και αδιάβροχοι σάκοι φύτευσης, ειδικά σχεδιασμένοι για τοποθέτηση σε τοίχο. Με τον κατάλληλο χειρισμό, εγγυώνται ότι ο τοίχος θα παραμείνει στεγνός μετά το πότισμα. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από καταστήματα με είδη κήπου και ανθοπωλεία.

2014-weihnachtssterne-vertical-garden-step2Για αρχή, γεμίστε κατά ένα τρίτο τον αδιάβροχο τσόχινο σάκο με κοινό χώμα.

2014-weihnachtssterne-vertical-garden-step3Έπειτα, τοποθετήστε μέσα τα Αλεξανδρινά σας. Τα φυτά πρέπει να αφαιρεθούν με προσοχή από τις γλάστρες τους και να τοποθετηθούν στον σάκο με φορά ελαφρώς προς τα εμπρός.

2014-weihnachtssterne-vertical-garden-step4Μην φοβηθείτε να τοποθετήσετε πολλά λουλούδια μαζί. Η σύνθεσή σας θα φαίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή όταν ο σάκος κρεμαστεί στον τοίχο.

ov-dornrschen-4_20140912161039_zoomΚαι η σύνθεσή σας είναι έτοιμη!

Θυμηθείτε όμως ότι στα Αλεξανδρινά δεν αρέσει το πολύ νερό. Για να αποφύγετε την υπερβολική συσσώρευση νερού, πρέπει να ποτίζετε προσεκτικά και τακτικά, ρίχνοντας λίγο νερό στο πίσω μέρος του σάκου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Αλεξανδρινό επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.stars-for-europe.com