Αυτή η οικογένεια κάθε χρόνο στολίζει ένα άσχημο χριστουγεννιάτικο δέντρο για έναν πολύ όμορφο λόγο

Μία οικογένεια κάθε χρόνο στολίζει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο μπορεί  πολλοί από μας να μην σκεφτόμασταν καν να το βάλουμε στο σαλόνι μας.

Όμως, εκείνοι αστειευόμενοι ζητούν… «συγγνώμη» από το δέντρο του Rockfeller Center επειδή στο σπίτι τους το δέντρο είναι άσχημο ή καχεκτικό.

Μέσα από αυτό το διαφορετικό στολισμό, αυτή η οικογένεια έχει να στείλει ένα υπέροχο μήνυμα, που όλοι θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη.

«Συνέβη ως ατύχημα πράγματι. Όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, δεν το ψάχναμε. Όμως, φτιάξαμε τη δική μας υπέροχη ατέλεια. Ο μεγαλύτερος γιος μου ρώτησε: Γιατί δεν ξεφορτωνόμαστε αυτό το άσχημο δέντρο; Αυτό το φτωχό, έρημο δέντρο με τα ανοιχτά κλαδιά στεκόταν ανάμεσα σειρές από άλλα πολύ πιο προσεγμένα και μάλλον το είχαν αγνοήσει. 

Ήταν πραγματικά ανάποδα, τα μεγάλα δέντρα έκρυβαν τα μικρότερα από κάτω. Και παρά αυτήν την κατάσταση, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε και το κόψαμε. Ούτε καν ζητήσαμε έκπτωση. Κατά τη διαδρομή συνειδητοποούσαμε ακόμη περισσότερο το περίεργο αυτό πράγμα που φέρναμε στο σπίτι μας. Και οι γείτονες ήταν περίεργοι…

Τοποθετήσαμε το τέλειο, ελαττωματικό δέντρο μας δίπλα στο παράθυρο του σαλονιού μας και το ντύσαμε με λαμπιόνια. Αφού στολίσαμε το δέντρο με στολίδια από αυτά που είχαν οι γονείς μας στο πέρασμα των χρόνων, αρχίσαμε να βλέπουμε την ομορφιά αυτής της μοναδικότητάς του.

Βάλαμε στην κορυφή ένα αστέρι φτιαγμένο από αλουμινόχαρτο, το οποίο είχα φτιάξει εγώ τα πρώτα Χριστούγεννα του γάμου μας, καθώς δεν είχαμε αρκετά λεφτά για να αγοράσουμε μία κανονική κορυφή. Όσο περνούσαν τα χρόνια όμως, ένιωθα τόσο ευγνώμων για όλα όσα συνέβησαν από τότε.

Το παράθυρο του σαλονιού μας είναι αρκετάα μεγάλο για να δείχνει όλη αυτήν την παραδοξότητα που υπάρχει μέσα. Τώρα οι γείτονές μας το αναζητούν. Άνθρωποι περπατούν και το τραβούν φωτογραφίες. Κάθε χρονια στολίζουμε πάντα ένα άσχημο δέντρο. Κάποιτε στολίσαμε μισό δέντρο, ενώ μία άλλη χρονιά ένα πολύ καχεκτικό.

Η κάθε οικογένεια έχει τη δική της χριστουγεννιάτικη παράδοση, είτε την κληρονόμησε, είτε την υιοθέτησε η ίδια. Το άσχημο χριστουγεννιάτικο δέντρο δείχνει αυτό που πρεσβεύουμε ως οικογένεια. Δεν είναι ποτέ το ίδιο κάθε χρόνο, όπως κι εμείς. Δείχνει διαφορετικό και έχει διαφορετικές αξίες για να θαυμάσει κανείς, όπως κι εμείς. Αλλά το καλύτερο είναι πώς η μαγεία αυτού του δέντρου εξέπληξε, ενθουσίασε και παρείχε μια εντελώς διαφορετική οπτική για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Και, όπως και στη ζωή, μπορούμε να δούμε τι δεν είναι τέλειο και να βρούμε την ομορφιά παντού, σε οτιδήποτε κι αν βιώνουμε».