Παπαευαγγέλου: “Για αυτούς τους 2 λόγους αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τις γιορτές”

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία της νόσου τοποθετήθηκε για την απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και να ανοίξουν αμέσως μετά ήτοι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Το σημαντικότερο κριτήριο για άρση των μέτρων είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ και η εικόνα δεν βελτιώθηκε. Οποιαδήποτε αύξηση της κινητικότητας εντός και εκτός σχολικών μονάδων θα επιβαρύνει το ιικό φορτίο. Επιπρόσθετα αμφισβητήθηκε το όφελος γιατί θα υπήρχαν μόλις επτά ημέρες μέχρι να κλείσουν εν νέου τα σχολεία. Η θέση της επιτροπής δεν άλλαξε: Η εκπαίδευση αποτελεί βασική προτεραιότητα σε εμάς. Αν και η τηλεκπαίδευση λειτουργεί πολύ καλά, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική εκπαίδευση. Υποστηρίζουμε ότι δεν παρατηρείται διασπορά εντός σχολικών μονάδων και εισηγούμαστε άνοιγμα των σχολείων μετά τα Φώτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Εισηγούμαστε άνοιγμα σχολείων μετά τα Φώτα»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυρίας Παπαευαγγέλου οι μαθητές τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα επιστρέψουν στη δια ζώσης διδασκαλία αμέσως μετά την αργία των Φώτων ήτοι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, εκτός απροόπτου καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα θα συζητηθεί εκτενώς από την Επιτροπή το προσεχές διάστημα.