Είναι οριστικό! Το άνοιγμα των σχολείων μετατίθεται για τη νέα χρονιά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στις 13:30 αναμένεται να προβεί στις επίσημες ενημερώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, πώς θα γίνει η σταδιακή άρση τoυ lockdown και τι μέλλει γενέσθαι με το άνοιγμα των σχολείων.

Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία το …2021

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του infokids.gr το βέβαιο είναι πως δεν θα ανοίξουν τα σχολεία πριν τις γιορτές και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ήτοι στις 8 Ιανουαρίου.

Μητσοτάκης: Εξαιρετικά προσεκτικοί στο άνοιγμα – Εμβολιασμοί από αρχές Ιανουαρίου

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να βιαστεί να ανοίξει την αγορά, καθώς προέχει η δημόσια υγεία και η αντοχή του ΕΣΥ, ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Παρά το γεγονός ότι βλέπουμε κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις ως προς την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να αποφύγουμε την αναζωπύρωση της επιδημίας και να δώσουμε μία ανάσα στα νοσοκομεία μας και στους μαχητές της πρώτης γραμμής. Για να φτάσουμε με προσοχή και με ασφάλεια στον οργανωμένο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, ο οποίος και θα ξεκινήσει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- από τις αρχές Ιανουαρίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.