Πέτσας: “Τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας,  στο πλαίσιο των επίσημων ανακοινώσεων σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, πώς θα γίνει η σταδιακή άρση τoυ lockdown και τι μέλλει γενέσθαι με το άνοιγμα των σχολείων ανακοίνωσε ότι “Τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου“.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπάρχει σχετική σταθεροποίηση  αλλά η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με το πρώτο lockdown.  Επιπλέον,  με τόσο αριθμό διασωληνωμένων και τόσων ασθενών σε ΜΕΘ υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας. Με αυτά τα δεδομένα,  η επάνοδος στην κανονικότητα θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια.

Γιατί τα σχολεία θα μείνουν κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου;

Το ρεπορτάζ του Infokids.gr σχετικά την επαναλειτουργία των σχολείων επιβεβαιώθηκε πλήρως καθώς οι επιστήμονες ήταν ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί για το πώς θα γίνει η επάνοδος των μαθητών στα θρανία, προτείνοντας την επιστροφή όλων των βαθμίδων αμέσως μετά τις γιορτές. Στα Δημοτικά παρόλο που καταγράφεται χαμηλό ιικό φορτίο, οι ειδικοί προβληματίζονταν με την αύξηση των μετακινήσεων που θα προκαλέσει το τυχόν άνοιγμά τους ενώ για τα Γυμνάσια – Λύκεια εξαρχής υπήρχε το σενάριο να επιστρέψουν στα θρανία αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων καθώς η τηλεκπαίδευση κυλά ομαλά και η ύλη καλύπτεται επαρκώς.