Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου
bool(true)
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Τα απόλυτα gingerbread μπισκότα που μοσχοβολούν Χριστούγεννα

Μόλις ανοίξει ο φούρνος, η κουζίνα γεμίζει με ζεστά αρώματα κανέλας, τζίντζερ και γαρύφαλλου, κι εκείνη ακριβώς τη στιγμή καταλαβαίνεις ότι τα Χριστούγεννα είναι πια εδώ. Τα gingerbread μπισκότα δεν είναι απλώς ένα γλυκό, είναι μια γιορτινή τελετουργία, μια μικρή απόδραση γεμάτη θαλπωρή, αναμνήσεις και χαμόγελα. Τραγανά απ’ έξω, αρωματικά και πλούσια σε γεύση, μετατρέπουν το ψήσιμο σε εμπειρία και κάθε μπουκιά σε γλυκιά υπενθύμιση της πιο μαγικής εποχής του χρόνου.

Υλικά

Για τα μπισκότα

  •  350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  •  1/3 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  •  αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού)
  •  150 γρ. βούτυρο αγελάδας
  •  150 γρ. ανοιχτή καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
  •  100 γρ. σκούρα καστανή ή μαύρη ζάχαρη, κρυσταλλική
  •  1 μέτριο αυγό
  •  τα σποράκια από 1 λοβό βανίλιας

Για το γλάσο

 2 κουτ. γλυκού (10 γρ.) χυμός λεμονιού

 450 γρ. ζάχαρη άχνη

 ασπράδι αυγού (περίπου 2 ασπράδια από αυγά μεσαίου μεγέθους)

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξουμε τα gingerbread cookies, ξεκινάμε χτυπώντας στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
  4. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 1,5 εκ. Τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου, να παγώσει.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  6. Κόβουμε τη ζύμη με κουπάτ της επιλογής μας (ανθρωπάκια, αστέρια, καρδιές, χριστουγεννιάτικα σχέδια κ.ά.) και τα τακτοποιούμε στο ταψί.
  7. Ψήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Γλάσο

  1. Χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Βάζουμε το γλάσο σε μια σακούλα κορνέ με λεπτή μύτη και διακοσμούμε τα μπισκότα. Αν δεν έχουμε τόσο λεπτό κορνέ, απλώνουμε το γλάσο στην επιφάνεια των μπισκότων με ένα κουτάλι.
  3. Αφήνουμε για 1 ώρα να στεγνώσουν και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή ονόματα μωρών για το 2026

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Χριστούγεννα για όλη την οικογένεια με απίθανες δράσεις

Ροή Ειδήσεων