Τα Ελληνόπουλα σάρωσαν με τις διακρίσεις τους στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς

Τα Ελληνόπουλα σάρωσαν με τις διακρίσεις τους στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς

Η 62η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα διοργανώθηκε διαδικτυακά από τη Ρωσία με έδρα την Αγία Πετρούπολη κατά το διάστημα 14-24 Ιουλίου 2021. Οι Έλληνες μαθητές σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό διαγωνισμό, κατέκτησαν δύο Χάλκινα Μετάλλια και μία Εύφημη Μνεία.

Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ κ. Ανάργυρος Φελλούρης, υπαρχηγός ο διδάκτωρ μαθηματικός κ. Σιλουανός Μπραζιτίκος και παρατηρητής Α ο διδάκτωρ μαθηματικός κ. Αχιλλέας Συνεφακόπουλος.

Οι διακρίσεις στην 62η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Τα Ελληνόπουλα σάρωσαν με τις διακρίσεις τους στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς

Οι διακρίσεις στην 25η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων

Στις 29 Ιουνίου μέχρι 3 Ιουλίου 2021 διοργανώθηκε η 25η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων διαδικτυακά από την Μολδαβία με έδρα το Κιζινάου.Οι Έλληνες μαθητές κατέκτησαν ένα Αργυρό και τέσσερα Χάλκινα Μετάλλια. Συγκεκριμένα:

Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο διδάκτωρ μαθηματικός κ. Σιλουανός Μπραζιτίκος, υπαρχηγός ο μαθηματικός Ευάγγελος Ζώτος και παρατηρητής ο διδάκτωρ μαθηματικός κ. Αχιλλέας Συνεφακόπουλος.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών, πάντα σε εθελοντική βάση, στο πλαίσιο του στόχου της, που είναι η αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:

O Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μαζί με τον γιο του – Στην ίδια πόζα, 10 χρόνια μετά

Υπ. Παιδείας: Μόνιμοι διορισμοί 11.700 εκπαιδευτικών – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις – Οι κλάδοι και η προθεσμία

7μελής συμμορία ξυλοκόπησε άγρια 15χρονο – Νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις