Τα κρυφά σημάδια ότι το παιδί σου μπορεί να έχει διατροφική διαταραχή

Ο αριθμός των παιδιών που αγωνίζονται με διατροφικές διαταραχές είναι πολύ μεγαλύτερος από ό, τι πολλοί άνθρωποι νομίζουν.

Η μελέτη του 2023 από την JAMA Pediatrics διαπίστωσε ότι 1 στα 5 παιδιά παγκοσμίως έχουν διαταραγμένη διατροφή.

Επιπλέον, το 2019, σχεδόν 3 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι αντιμετώπισαν διατροφικές διαταραχές. Καθώς οι διαταραχές διατροφής γίνονται πιο συχνές στα παιδιά κάτω των 17 ετών, είναι σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια, τα συμπτώματα και τις επιλογές θεραπείας.

Διαταραχές διατροφής vs διαταραγμένη διατροφή

Οι διατροφικές διαταραχές είναι σοβαρές συνθήκες ψυχικής υγείας που χαρακτηρίζονται από σημαντικές διαταράξεις στη διατροφική συμπεριφορά, τη γνώση και τα συναισθήματα. Είναι απειλητικές για τη ζωή ασθένειες και έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από οποιαδήποτε ψυχιατρική διαταραχή. Οι άνθρωποι με διατροφικές διαταραχές βιώνουν ακραία σταθερότητα με τα τρόφιμα και τη διατάραξη της εικόνας του σώματος.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι διατροφικές διαταραχές και η ακανόνιστη διατροφή διαφέρουν σημαντικά ώς προς τα χαρακτηριστικά και τη σοβαρότητα.

Ενώ οι διατροφικές διαταραχές θέτουν σοβαρούς κινδύνους για την ψυχική υγεία και διαταράσσουν τα διατροφικά τους πρότυπα και τη σχέση τους με τα τρόφιμα, η διαταραγμένη διατροφή αναφέρεται σε ένα ευρύτερο φάσμα ανθυγιεινών διατροφικών συμπεριφορών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ιnfokids.cy

Διαβάστε επίσης:

H Βίκυ Καγιά μαζί με τα παιδιά της κάνουν διακοπές στη Νάξο – Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

Πανελλήνιες 2023: Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ – Όσα αποκάλυψε η Δόμνα Μιχαηλίδου

ΜΗΝ φοράτε στα παιδιά αυτό το μαγιώ – Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος – Ανακαλείται από την αγορά