Τα παιδιά κάνουν τους πρώτα τους βήματα στον κόσμο της Τέχνης στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή (11&18/10)

Ένα δημιουργικό, βιωματικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για μικρά παιδιά ηλικίας από 2 έως 4 ετών, που στόχο έχει μέσα από πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα να ενεργοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα αλλά και να ενισχύσει τον ποιοτικό χρόνο μεταξύ παιδιού και γονέα μας περιμένει στις 11 και 18 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή. Παιχνίδια, παραμύθια, ήχοι αλλά και έργα σπουδαίων καλλιτεχνών γίνονται αφορμή για το ταξίδι μας.

Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορα υλικά, υφές και τρόπους έκφρασης και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Έλλη Λαμπαδαρίδου, Εικαστικός

Κυριακή 11 και 18 Οκτωβρίου, 11.00-12.00

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων

11/10/2020: Οι καρποί του φθινοπώρου

Κολοκύθες μεγάλες και μικρές, αλλά και τα υπόλοιπα λαχανικά και φρούτα του φθινοπώρου, θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τα χρώματα που συνθέτουν την εποχή αυτή, ενώ παράλληλα θα παρατηρήσουμε πως σπουδαίοι καλλιτέχνες τα ενσωμάτωσαν στα έργα τους (Yayoi Kusama, Giuseppe Arcimboldo). Στο τέλος τα ζαρζαβατικά θα γίνουν τα πινέλα μας και θα δημιουργήσουμε έργα με μια μοναδική τεχνική!

18/10/2020: Μικροί κηπουροί

Πώς ένα μικρό σπορακι γίνεται λουλούδι; Μέσα από μουσικοκινητικα και εικαστικά παιχνίδια θα το ανακαλύψουμε παρέα και θα φτιάξουμε τα δικά μας γλαστρακια – έργα τέχνης με μια πρότυπη τεχνοτροπία!

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή: Κασσαβέτη 18, Κηφισιά

Κόστος συμμετοχής: 20€

Μάθετε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή εδώ.