Χαμός σε κατάληψη στη Θεσσαλονίκη – Έξαλλος γονέας έσπασε την πόρτα του σχολείου, τραυματίζοντας μαθητές

Το κύμα των καταλήψεων συνεχίζεται σε πολλά σχολεία της χώρας γεγονός που έχει οδηγήσει γονείς και μαθητές που διαφωνούν με το λουκέτο στα σχολεία σε σπασμωδικές αντιδράσεις.

Πανικός στην κατάληψη του 3ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατήγγειλε ένα συμβάν που έλαβε χώρα στην κατάληψη του 3ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης με πρωταγωνιστή έναν έξαλλο γονέα που αφού απείλησε τους μαθητές, έσπασε την πόρτα της εισόδου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ορισμένοι εξ αυτών.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία όλα αυτά συνέβησαν με την ανοχή και βοήθεια του διευθυντή του σχολείου  κάνοντας λόγο για «διάφορους τραμπούκους» που έχουν αναλάβει «ειδικό ρόλο» στην προσπάθεια της κυβέρνησης «να σπάσει τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις των μαθητών».

Μάλιστα επισημαίνουν χαρακτηριστικά  «Αναρωτιόμαστε από ποιον είναι υποκινούμενοι οι ”αγανακτισμένοι” γονείς που με βίαιο και τραμπουκικό τρόπο προσπαθούν να επιβάλουν την γνώμη τους χτυπώντας μαθητές την ώρα που δημοκρατικά συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τι θα κάνουν;» τονίζουν οι γονείς και ζητούν από το διευθυντή του σχολείου να αναλάβει τις ευθύνες του για το περιστατικό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Ειδικό ρόλο έχουν αναλάβει, απ’ ότι φαίνεται διάφοροι τραμπούκοι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να “σπάσουν” οι καταλήψεις και οι κινητοποιήσεις των μαθητών. Καταγγέλλουμε την απόπειρα από συγκεκριμένο άτομο να σταματήσει η κατάληψη στο σχολείο του 3ο ΓΕΛ του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 5/10.

Ο συγκεκριμένος «αγανακτισμένος» γονιός με τη βοήθεια του διευθυντή, απειλώντας τους μαθητές που βρίσκονταν στο χώρο περιφρουρώντας την κατάληψή τους, έσπασε την πόρτα στην είσοδο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μαθητές.

Αναρωτιόμαστε από ποιον είναι υποκινούμενοι οι «αγανακτισμένοι» γονείς που με βίαιο και τραμπουκικό τρόπο προσπαθούν να επιβάλουν την γνώμη τους χτυπώντας μαθητές την ώρα που δημοκρατικά συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τι θα κάνουν;

Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού διευθυντή όταν συνδράμει σε τέτοιες ενέργειες;

Καλούμε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους γονείς του σχολείου αλλά και της περιοχής, να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Όσο και να επιδιώκει η κυβέρνηση και διάφοροι να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στα σχολεία που αγωνίζονται για τα αυτονόητα, η προσπάθειά τους δεν θα περάσει. Αυτό που λείπει από τα σχολεία σήμερα δεν είναι οι δυνάμεις καταστολής και η αστυνομοκρατία, αλλά η επαρκής χρηματοδότηση για να λυθούν προβλήματα, όπως οι ελλείψεις καθηγητών, προσωπικού καθαριότητας, αιθουσών για να μην στοιβάζονται σε 25άρια τμήματα.

Αυτό που χρειάζονται οι μαθητές δεν είναι οι εισαγγελείς και ο αυταρχισμός, αλλά η προστασία της υγείας τους, η ολόπλευρη μόρφωση και ο ελεύθερος χρόνος που εξαφανίζονται ανάμεσα στο σχολείο – εξεταστικό κέντρο και τα πανάκριβα φροντιστήρια!