Τραγωδία: 6χρονος πέθανε από σηπτικό σοκ έπειτα από σπάνια μάχη με τη νόσο Kawasaki

Έδινε τη δεύτερη μάχη του με τη νόσο Καβασάκι… Όμως, δεν τα κατάφερε. Ο 6χρονος Leon έφυγε τραγικά από τη ζωή από σηπτικό σοκ, σε παιδιατρικό νοσοκομείο.

Η μάχη του μικρού Leon Singh ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν αρρώστησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έχοντας υψηλό πυρετό για δέκα ημέρες. Η μητέρα του Σαμάνθα και ο πατέρας του Ντάρσο υποστήριξαν ότι επρόκειτο για επαναμόλυνση της ασθένειας που είχε νικήσει ήδη. Όμως, οι ισχυρισμοί τους δεν εισακούστηκαν από τους γιατρούς.

Ο μικρός Λέον μεταφέρθηκε στην εντατική του Evelina Hospital στο Λονδίνο, δύο ημέρες αφότου επιδεινώθηκε ραγδαία η κατάστασή του. Παρά το γεγονός ότι εμφανιζόταν να ανταποκρίνεται καλά στην θεραπεία, οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι ο εγκέφαλος του παιδιού τους έχει πρηστεί και συνθλίβεται.

Η νόσος Καβασάκι έχει συνδεθεί προσφάτως και με τον κορωνοϊό στα παιδιά. Παρόλα αυτά η εξαιρετικά σπάνια μολυσματική ασθένεια, μπορεί να αποβεί μοιραία για κάποια παιδιά, ασχέτως της πανδημίας.

Το εθνικό σύστημα της χώρας παραδέχθηκε ότι απέτυχε με την περίπτωση του Λέον, πέρυσι. Μία τετραήμερη ακροαματική διαδικασία την προηγούμενη εβδομάδα εξέτασε την περίπτωση του Λέον και διαπίστωσε παραλείψεις στη διάγνωση σηπτικού σοκ στο παιδί, προκειμένου να χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Η μητέρα του παιδιού ανέφερε ότι ο πόνος της είναι αφόρητος και ακόμη βλέπει το παιδάκι της να χορεύει στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ. «Δεν έχουμε απαντήσεις για το τι συνέβη. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς έγινε αυτό», είπε συγκλονισμένη η μητέρα του παιδιού.

Η δεύτερη φορά που αρρώστησε

Σύμφωνα με την ακροαματική διαδικασία ο μικρός Λέον πέρασε 16 μέρες στο νοσοκομείο Darent Valley του Ντάρτφορντ, στο Κεντ, όπου νοσηλεύτηκε με Νόσο Καβασάκι, τον Νοέμβριο του 2018. Είχε μία καλή ανάρρωση, όμως τον Απρίλιο του 2019 αρρώστησε ξανά, αφότου η μητέρα του εντόπισε ένα εξάνθημα στην κοιλιά του.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο με λήθαργο και αδυναμία, ενώ τα χείλια του είχαν πάρει ένα μωβ χρώμα και κηλίδες. Την επόμενη μέρα τα πόδια του, τα χέρια του και οι περιοχές γύρω από τα μάτια του άρχισαν να πρήζονται και διαμαρτυρόταν ότι διψούσε, καθώς είχε διάρροια κάθε δεκαπέντε λεπτά και δυσκολευόταν να ουρήσει.

Έμοιαζε εντελώς εξαντλημένο και ο πατέρας του τηλεφώνησε στην μητέρα ότι το παιδί χειροτέρευε, με την αρτηριακή του πίεση να μειώνεται. Το παιδί βρισκόταν σε σηπτικό σοκ. Ο μικρός μεταφέρθηκε στην εντατική του Evelina Hospital, τις πρωινές ώρες της 3ης Μαΐου του ίδιου έτους.

«Όταν φτάσαμε μου έλεγε: μαμά, βοήθησέ με, τραβώντας με από το χέρι», τόνισε η μητέρα.

Όταν άλλαξαν όλα

Αργότερα μέσα στην ημέρα, οι γιατροί ανέφεραν στους γονείς ότι το παιδί πήγαινε καλά και η αρτηριακή του πίεση είχε σταθεροποιηθεί και μπορεί να έβγαινε από τον αναπνευστήρα. Όπως είπε η μητέρα του παιδιού, ένιωσε σαν να της έφυγε ένα μεγάλο βάρος.

Όμως στις 9 το βράδυ της ίδιας μέρας, τούς είπαν ότι τα μάτια του παιδιού δεν ανταποκρίνονταν στα τεστ, κάτι που μαρτυρούσε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.

Η μαγνητική έδειξε ακριβώς αυτό. Οι γιατροί συμπέραναν ότι το παιδί παρουσίασε μία πολύ σοβαρή βακτηριακή μόλυνση και ενημέρωσαν τους γονείς ότι δεν θεωρούσαν πως πρόκειται για επαναμόλυνση από Καβασάκι. Η επικεφαλής της ιατρικής ομάδας τόνισε ότι λάμβανε θεραπεία για σήψη, όμως υπήρχε μία πιθανότητα για επαναμόλυνση από την νόσο, αν και ήταν εξαιρετικά σπάνιο.

«Τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει την απώλεια του παιδιού μας. Ήταν αυτός που ένωνε την οικογένειά μας και το να ακούς ότι δεν μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε και να θεραπεύσουμε τη σήψη με συντρίβει. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι ξεπεράσω ποτέ αυτόν τον πόνο», ανέφερε η μητέρα.