“Τα παιδιά θα δυσφορούν από τη ζέστη, αλλά τους γονείς απασχολεί να μην καθόμαστε οι δάσκαλοι”

Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις για την παράταση της σχολικής χρονιάς σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί θεωρούν απαράδεκτη την απόφαση ενώ αρκετοί γονείς τους κατηγορούν ότι χάνουν τη “βολή” τους και για αυτό δεν συμφωνούν μα το γίνουν μαθήματα για 2 εβδομάδες παραπάνω.

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει η ανάρτηση της δασκάλας που διατηρεί τη σελίδα Πρώτα ο Δάσκαλος αναφορικά με το πώς αντιμετωπίζουν οι γονείς την παράταση της σχολικής χρονιάς και τις αντιδράσεις τους για τους δασκάλους που γκρινιάζουν για την εν λόγω απόφαση.

Η ανάρτηση μιας δασκάλας για την παράταση της σχολικής χρονιάς

Λόγια γεμάτα αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό ακούστηκαν ξανά μετά την ανακοίνωση για λήξη του έτους στις 30/6 όπως “Επιτέλους!”, “Δικαίωση!”, “Μην τους κόβετε τους 3 μήνες διακοπών, δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν”, “Να πληρώνονται για όσο δουλεύουν” και άλλα όμορφα!

Το ότι τα παιδιά τους θα αρχίσουν σε λίγο να αχνίζουν από τη ζέστη και τη μάσκα ούτε που τους απασχολεί, εμείς να μην καθόμαστε είναι το θέμα.

Το ότι η ανάπαυλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι απαραίτητη στην εκπαιδευτική διαδικασία τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς, δεν το έχουν ακούσει.

Εξάλλου σιγά τη δουλειά που κάνουμε, μικροί-μεγάλοι, στο σχολείο. Ψυχούλες μωρεεεέ…

Υ.Γ. Φήμες λένε πως αν σε μια τέτοια ψυχούλα απαντήσεις πως σε βολεύει η 30η Ιουνίου επειδή θα πληρωθείς ολόκληρο τον μήνα, θα πάθει αυτανάφλεξη!