Τέλος στις φήμες: Ξεκινούν πλέον οι καταθέσεις στον εισαγγελέα για βιασμούς ανηλίκων από τον γνωστό σκηνοθέτη

Μέρες τώρα μαθαίνουμε, επιβεβαιώνουμε, ακούμε, διαβάζουμε και δεν μπορούμε να πιστέψουμε την έκταση της φρίκης. Πλέον τα πράγματα παίρνουν επίσημο χαρακτήρα, αφού τα θύματα του γνωστού σκηνοθέτη που κατηγορείται για σωρεία σεξουαλικών επιθέσεων ξεκινούν τις καταθέσεις στον εισαγγελέα.

Έτσι, χθες κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η πρώτη μήνυση για αδίκημα σεξουαλικής βίας που στρέφεται κατά του γνωστού σκηνοθέτη. Η μήνυση υπεβλήθη από πρόσωπο που δεν έχει άμεση σχέση με τον χώρο του θεάτρου, ωστόσο στρέφεται σε βάρος του σκηνοθέτη, ο οποίος εγκαλείται από τον μηνυτή για σεξουαλική κακοποίηση.

Το θύμα ήταν 15 ετών όταν υπέστη τη σεξουαλική επίθεση και, όπως το ίδιο περιγράφει, έπεσε θύμα βιασμού, αποπλάνησης και κατάχρησης σε ασέλγεια.

Σύμφωνα με το δελτίο του STAR (17:00) που περιγράφει την καταγγελία, ο 15χρονος κυριολεκτικά απήχθη από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, μετά το τέλος παράστασης, από τον σκηνοθέτη και παρέα φίλων του και μεταφέρθηκε σε οικεία όπου βιάστηκε βάναυσα. Αργότερα τον επέστρεψαν στο θέατρο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του μηνυτή είχε επιτεθεί και είχε τραυματίσει τον σκηνοθέτη το 2002.

Τα γεγονότα, ωστόσο, τοποθετούνται σε βάθος 15ετίας, επομένως η Εισαγγελία, πριν από τη βασιμότητα ή όχι των καταγγελιών, καλείται να εξετάσει εάν υπάρχει παραγραφή.

Ωστόσο, την παρέμβαση Εισαγγελέα αναμένει και ο πρώην ηθοποιός που κατήγγειλε πρόσφατα σεξουαλική κακοποίηση από τον ίδιο γνωστό σκηνοθέτη, όταν ήταν 19 ετών. Αναμένονται δε περισσότερες καταγγελίες τις επόμενες ημέρες.

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και αναμένουμε να δούμε ποιους και πόσους ακόμα θα παρασύρει, καθώς και πόσο μακριά…