Ο εντατικολόγος Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης είναι ο λόγος που υποκλινόμαστε στους γιατρούς του ΕΣΥ

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε την περασμένη Κυριακή (7/2), ότι ο 9χρονος Μάριος που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών ήταν πλέον σε θέση να μεταφερθεί σε κανονικό δωμάτιο.

Τα ευχάριστα νέα ανακοίνωσε ο ίδιος ο Εντατικολόγος Παίδων, υπεύθυνος της Μονάδας και Διευθυντής του ΕΣΥ, κ. Ανδρέας Ηλιάδης στην ΕΡΤ, ο οποίος μάλιστα σημείωσε ότι είχε δώσει υπόσχεση στη μητέρα του, μαζί με τους υπόλοιπους γιατρούς και νοσηλευτές, να δώσει το παιδί χαμογελεστό πίσω στην αγκαλιά της.

Ποιος είναι ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης

Ο γιατρός κ. Ανδρέας Ηλιάδης δεν έσωσε μόνο τον 9χρονο Μάριο. Στη μακρόχρονη πορεία και προσφορά του στον συνάνθρωπο έχει υπάρξει φύλακας άγγελος για αμέτρητα παιδιά και μάλιστα για τα πιο καταφρονημένα: Τα προσφυγόπουλα.

Στην κεντρική φωτογραφία τον βλέπουμε το 2015, στην σκηνή προσφύγων στη Συκαμιά Λέσβου, να φροντίζει ένα προσφυγόπουλο που του χαμογελά τρυφερά. Όπως ο ίδιος θα πει αργότερα, “Από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου… το χαμόγελο ενός βρέφους στο ιατρείο των γιατρών της Αχαΐας στη Συκαμιά Λέσβου”.

Ο κ. Ηλιάδης κατάγεται από την κατεχόμενη Αμμόχωστο της Κύπρου, από όπου έφυγε στα 8 του χρόνια ως πρόσφυγας. Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να σκεφτεί ότι, με την έναρξη του πολέμου στη Συρία που ανάγκασε αμέτρητες οικογένειες να καταφύγουν στη χώρα μας, το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ήταν να οργανώσει τους γιατρούς της Αχαΐας και να βρεθούν στο Λέσβο για να βοηθήσουν.

μια στιγμή,,,,,μια ζωή…… να ανοίξεις τα φτερά σου,,η ζωή ολη μπροστά σου μικρή μου πριγκίπισσα

Δημοσιεύτηκε από Ανδρέας Ηλιάδης στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020

Στην πορεία βρέθηκε στη Θεσσαλόνικη για σπουδές και πλέον ζει στην Πάτρα, όπου προσφέρει καθημερινά το σπουδαίο έργο του: Μένει ξάγρυπνος νύχτες ολόκληρες στο πλευρό των παιδιών που δίνουν μάχη για τη ζωή τους, ενώ επινόησε ακόμα και το “πτυχίο αποφοίτησης” για όσους την κερδίζουν, ώστε να βγαίνουν από το νοσοκομείο με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

“Σε αυτές τις ημέρες που τα συντρίμμια της χώρας αρχίζουν να στοιβάζονται πλάι μας η απόδειξη ότι η ελπίδα δεν κρύβεται σε πολιτικές λίστες αλλά στην ηθική που κουβαλάει ο καθένας μας, είναι ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης ο οποίος απέδειξε ότι και στις εύκολες και στις δύσκολες εποχές, σημασία έχει να παραμένεις ο ίδιος άνθρωπος και να λες ότι μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής είναι το χαμόγελο ενός βρέφους ακόμα κι αν ο κόσμος γύρω συντρίβεται”, είναι τα λόγια ενός πατέρα, του κ. Μιχαήλ Σερβές, για τον γιατρό που έσωσε το παιδί του από σχεδόν βέβαιο θάνατο.