Τέμπη: «Από δολοφόνους δεν δεχόμαστε χρήματα» λέει ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη

Ένα από τα θύματα της μετωπικής σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη ήταν κι ο Δημήτρης Ασλανίδης.

Ο πατέρας του θύματος, Παύλος Ασλανίδης, εμφανίστηκε εξοργισμένος ύστερα από την γνωστοποίηση της Hellenic Train ότι θα δώσει λεφτά στις οικογένειες των 57 νεκρών της επιβατικής και της εμπορική αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκαν στον Ευαγγελισμό.

Η απόγνωσή του και η απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν έχει… ανοίξει μύτη τρεις βδομάδες μετά το συμβάν, είναι χαρακτηριστική και κατακεραυνώνει άπαντες. Από τους «Ιταλούς μαφιόζους» και τους «δικούς μας μαφιόζους», μέχρι το υπουργείο Μεταφορών που έπρεπε «ήδη να είχαν περάσει χειροπέδες σε όλο το υπουργείο».

«Τις αποζημιώσεις να τις δώσουν στους πολιτικούς. Εμείς τα παιδιά μας θέλουμε πίσω. Κοστολογήσανε οι Ιταλοί μαφιόζοι με τους δικούς μας μαφιόζους, πόσο κοστίζει μια ζωή. Είναι δυνατόν; Ετσι θα ξεπλυθούν νομίζουν;

Δεν τα θέλω τα λεφτά τους με τίποτα. Κανένας δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας. Ποιος έχει τα κότσια;

Αν θέλανε οι πολιτικοί πραγματική συγγνώμη να πηγαίναν στην πόρτα των 57 και να ζητούσαν συγγνώμη. Είναι μαζική δολοφονία. Πρέπει οι εισαγγελείς να ξεκινήσουν.

Αν ήμασταν σε σοβαρή χώρα ήδη θα είχαν περάσει χειροπέδες σε όλο το υπουργείο Μεταφορών. Μου έρχεται η εικόνα πώς καήκαν ζωντανά αυτά τα παιδιά και τρελαίνομαι. Και βγάλαν και δήθεν μέτρα στήριξης.

Από την τσέπη τους τα πληρώνουν; Να δεσμευτούν οι περιουσίες των υπουργών των τελευταίων 15 ετών και όχι να παίρνουν τα λεφτά του κόσμου.

Ακούει κανένας εισαγγελέας να πάει να τους μαζέψει. Δεν έχω σκοπό να μιλήσω με την εταιρεία. Με δολοφόνους δεν μιλάω…», είπε ο κ. Ασλανίδης μιλώντας στην Super Katerina.

“Έθαψα τον γιο και τον πατέρα μου μέσα σε 4 ημέρες- Τα παιδιά μου είναι σε σοκ”, λέει ο πατέρας του

Μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1, ο πατέρας του Δημήτρη Ασλανίδη- που έχασε τη ζωή του μαζί με ακόμη 56 άτομα στο δυστύχημα- αποκάλυψε ότι έχασε και τον πατέρα του, μόλις τέσσερις ημέρες πριν από την τραγωδία στα Τέμπη.

“Ο τόπος καταγωγής μας είναι από τη Δράμα και τον πήγαμε εκεί τον Δημήτρη… Εκεί τον κηδέψαμε. Πριν μία εβδομάδα, είχα κηδέψει τον πατέρα μου. Έχασα πατέρα και γιο μέσα σε τέσσερις ημέρες. Πριν δύο μήνες είχα χάσει τη μητέρα μου” ανέφερε συγκλονισμένος ο Παύλος Ασλανίδης.

“Ο πατέρας μου ήταν 92 χρονών. Μέσα σε τέσσερις ημέρες είχαμε αυτά τα δύο συμβάντα. Έχω άλλους δύο γιους, μικρότερους από τον Δημήτρη” συμπλήρωσε.

Τα αδέλφια του είναι ακόμα σε σοκ. Κοιμόταν και τα τρία σε ένα δωμάτιο, μεγάλωσαν μαζί. Περιμένουν τον αδελφό τους να γυρίσει. Η σύζυγος είναι κομμάτια, είναι μητέρα και για μία μητέρα είναι χειρότερο από έναν πατέρα” πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι είναι άνεργος, ενώ η σύζυγός του είχε πιάσει δουλειά λίγες ημέρες πριν από την τραγωδία και τώρα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.

Διαβάστε επίσης:

Παντελής Τουτουντζής: «Ο σύντροφός μου είναι καταπληκτικός μπαμπάς» (video)

Τέμπη: “Θα δώσω στο δύο μηνών μωρό μου το όνομα της Ιφιγένειας” ραγίζει καρδιές η αδερφή της

Τέμπη: “Φοβόμαστε να πούμε στα παιδιά τι έπαθε η μαμά, μην πούμε κάτι λάθος” – Μπαμπάς της 36χρονης Λένας Δουρμίκα