Τέμπη: «Έκλεισε το σπίτι μας….Κουράγιο δεν υπάρχει….Είμαστε σε άθλια κατάσταση» σπαράζει ο παππούς του 20χρονου Αναστάσιου

Ο παππούς του 20χρονου Αναστάσιου Κουτσόπουλου, φοιτητή Γεωπονικής στο ΑΠΘ, που σκοτώθηκε στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, μετέφερε τα συναισθήματα που επικρατούν στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου το πρωί της Πέμπτης (16/3).

Παππούς Αναστάση: «Έκλεισε το σπίτι μας, πάει η ζωή μας»

«Δεν μπορούμε να ησυχάσουμε, έκλεισε το σπίτι μας, δεν έχουμε χαρά πια για εμάς» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο παππούς του 20χρονου Αναστάση.

Όπως είπε «θυμάμαι τα λόγια του όταν ερχόταν, τις συζητήσεις που κάναμε, είχε λόγο δικό του. Ειδικά με τη γιαγιά που του είχε αδυναμία ξάπλωναν στο κρεβάτι και συζητούσαν, ήταν παιδί σπουδαίο».

Στην ερώτηση πού βρίσκουν το κουράγιο να αντέχουν, ο παππούς του 20χρονου από την Καρδίτσα απάντησε «κουράγιο δεν υπάρχει. Όποιος πει ότι έχει κουράγιο λέει ψέματα. Ο γιος μου, η νύφη μου, ο αδελφός του, είναι σε άθλια κατάσταση. Εγώ κοιμάμαι λίγο, όταν είμαι ξύπνιος βλέπω πράγματα και τον θυμάμαι».

«Πήγαιναν τα παιδάκια μας να σπουδάσουν και τα σκότωσαν» – Ξεσπά ο αδερφός του

Ο Γιώργος Κουτσόπουλος, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για την απώλεια του αδελφού του αλλά και για τις ευθύνες του κράτους.

«ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΤΩΣΑΝ»

«Ό,τι και να δώσουν, ο άνθρωπος δεν γυρίζει πίσω. Τι να τα κάνεις αυτά; Είμαστε κατεστραμμένοι όλοι, αυτό έχω να πω», είπε αρχικά.

Αναφορικά με το γεγονός πως το κράτος ήξερε για τα προβλήματα του σιδηροδρόμου, ο Γιώργος Κουτσόπουλος είπε:

«Τίποτα, τίποτα, τι να μας πουν; Ότι πήγαιναν τα παιδάκια μας να σπουδάσουν και τα σκότωσαν; Τι να πω; Ήθελαν να τα σκοτώσουν τα παιδιά; Πώς να απαντήσω; Το είχαν στημένο, ήθελαν να το κάνουν; Είναι μπα@@@ το κράτος που ζούμε;

Να τους πω ότι θα βρεθεί δικαιοσύνη απ’ όλο τον κόσμο και ότι ο Θεός βλέπει πολλά πράγματα και θα τους κρίνει όλους. Ο Θεός βλέπει, εγώ αυτό μόνο έχω να πω. Ο Θεός βλέπει και κάποια μέρα θα κριθούν όλοι».

«Μητέρα κοιμήσου, γιατί θα αργήσω»: Συγκλονίζει το τελευταίο τηλεφώνημα του 20χρονου Aναστάσιου

Ο 20χρονος Αναστάσιος από την Καρδίτσα ο οποίος επιβιβάστηκε από την Καρδίτσα στο μοιραίο τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Το τελευταίο τηλεφώνημά του έγινε με τη μητέρα του στις 22:50 το ίδιο βράδυ στην οποία φέρεται να είπε «μητέρα κοιμήσου, γιατί θα αργήσω». Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 20χρονος είπε στη μητέρα του ότι το τρένο είχε πολύ κόσμο και ότι θα υπάρχει καθυστέρηση. Η μητέρα του, όμως, δεν κοιμήθηκε μετά το τηλεφώνημα αυτό και στις 12 τα μεσάνυχτα ξεκίνησε να προσπαθεί να τον βρεί στο τηλέφωνο κάτι που, όμως, δεν κατέστη δυνατό.

Σπούδαζε στο τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και επέστρεφε μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Είχε πάρει το τρένο από την Καρδίτσα, το απόγευμα της Τρίτης. Στον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου μπήκε στην μοιραία αμαξοστοιχία προκειμένου να φτάσει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Τάσος ήθελε να τελειώσει την σχολή του και μαζί με τον αδελφό του Γιώργο, να φροντίσουν τα κτήματα της οικογένειας στο χωριό. Όταν δεν μελετούσε και δεν δούλευε στην οικογενειακή επιχείρηση, του άρεσε να φεύγει με την μοτοσικλέτα του στον κάμπο.

Διαβάστε επίσης:

Μιχαηλίδου: “Ξεκινάμε την Ημιαυτόνομη Διαβίωση για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να βγουν οι έφηβοι από τα ιδρύματα”

Την “Οδύσσεια” του Ομήρου μοιράζει το γαλλικό υπ. Παιδείας στους μαθητές ως καλοκαιρινό ανάγνωσμα

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη μαθητή για τηλεφώνημα-φάρσα τοποθέτησης βόμβας στο σχολείο του