Δημοσιεύτηκε για πέμπτη φορά από τον πίνακα της Σανγκάης (ARWU), ηειδική κατάταξη με τις κορυφαίες αθλητικές σχολές και τα Τμήματα αθλητικών σπουδών Πανεπιστημίων παγκοσμίως (Shanghai Ranking’s Global Ranking of Sport Science Schools and Departments).
Και η κατάταξη του 2022 επιβεβαίωσε το σημαντικό επιστημονικό καιερευνητικό έργο τεσσάρων Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Ελληνικών Πανεπιστημίων και τα κατέταξε μεταξύ των 300 κορυφαίων Τμημάτων αυτού του Τομέα παγκοσμίως.
Πρόκειται για το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που κατετάγη στις 101-150 και στην 1η θέση στην Ελλάδα, το αντίστοιχο Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το οποίο επίσης βρίσκεται στις θέσεις 151-200 παγκοσμίως και στη 2η θέση στην Ελλάδα, τη Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών(ΕΚΠΑ), η οποία μαζί με Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού τουΔημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, βρίσκονται στις θέσεις 201-300παγκοσμίως και στην 3η θέση στην Ελλάδα.